ŠOK U PARIZU: Novak ostao bez titule!

Nole poklekao u finalu, ali utisak je da nema za čime da žali posle turnira u Parizu.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da nastavi seriju pobeda i niz trofeja na velikim turnirima ove jeseni, ali će učešće na Mastersu u Parizu pamtiti po povratku na prvo mesto na ATP listi.

Bolji od njega danas je bio 22-godišnji ruski teniser Karen Hačanov, koji je u finalu slavio sa 2:0, po setovima 7:5 i 6:4.

Rus je do svoje prve titule u Parizu došao posle jednog sata i 40 minuta borbe u današnjem finalnom okršaju.

Podsetimo, njih dvojica su se do danas sastali još samo jednom, i to na ovogodišnjem Vimbldonu, kada je Novak bio veoma ubedljiv i slavio sa 3:0 u setovima, ali danas je Hačanov iskoristio priliku za veliki revanš.

Time je ruski teniser samo potvrdio sjajnu formu koju je prikazao tokom ove sedmice, kada je pohod ka tituli započeo protiv našeg Filipa Krajinovića, potom nastavio i pobedama nad Ebdenom, Iznerom, Zverevim i Timom.

Tokom većeg dela prvog seta delovalo je da Novak ima stvari pod kontrolom, prvi je stigao do brejka i poveo sa 3:1. Hačanov je odmah uzvratio, a veliku priliku da reši set u svoju korist Đoković je imao na 5:4 i pri 0:30 na servis Hačanova.

Ali, tada počinje sve izraženiji pad u Novakovoj igri, da li zbog umora od jučerašnjeg dvoboja sa Federerom ili nečeg drugog, tek Hačanov je to umeo da u potpunosti iskoristi.

Do kraja prvog seta napravio je još jedan brejk za vođstvo od 6:5, da bi potom na svoj servis završio posao u ovom delu igre.

Kako je meč odmicao, Đoković je delovao sve umornije, novi gem na svoj servis izgubio je već u uvodnom delu drugog seta, Hačanov je poveo sa 3:1 i do kraja tu prednost uspešno zadržao za konačnih 6:4 u drugom setu.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!