SPREMNI ZA VELIKA DELA: Srbija PROTUTNJALA do Lige B!

Pomalo smo i strepeli na poluvremenu, ali drugih 45 minuta razgalilo je malobrojne navijače u Humskoj.

Reprezentacija Srbije plasirala se večeras u viši rang Lige nacija (Ligu B), a ujedno i u plej-of Lige C, koji vodi ka plasmanu na Evropsko prvenstvo.

“Orlovi“ su na stadionu u Humskoj ubedljivo savladali selekciju Litvanije sa 4:1 i overili prvo mesto u Grupi 4 Lige C, ispred Rumunije koja je u isto vreme slavila u Podgorici protiv Crne Gore sa 4:1.

Prvo poluvreme donelo je slab fudbal, po teškim vremenskim uslovima i na natopljenom terenu. Litvanci su bili bliži vođstvu, pošto su imali najbolju priliku u 32. minutu preko Januševskisa, kada je Rajković uz pomoć prečke sačuvao mrežu.

Naš tim je imao konstantnu inicijativu, ali ona nam nije donela ništa konkretno u prvom poluvremenu.

A onda je selektor Mladen Krstajić odlučio da na teren pošalje Aleksandra Prijovića koji je zamenio Gaćinovića i u nastavku zaigrao u napadačkom tandemu sa Mitrovićem.

I već u 51. minutu Srbija je povela autogolom Zulpe posle kornera sa desne strane, da bi sedam minuta kasnije, Mitrović odlično reagovao na centrašut Živkovića sa desne strane i na semaforu je već stajalo 2:0 za Srbiju.

Litvanci su nedugo zatim smanjili na 2:1 golom Petravičijusa, posle akcije po desnoj strani, ali je finiš meča obeležio Prijović.

On je najpre u 71. minutu, na još jednu asistenciju Andrije Živkovića sa desne strane, povisio prednost našeg tima, da bi tri minuta kasnije odlično uposlio Adema Ljajića, koji još lepše završava akciju za konačnih 4:1.

Srbija se sada okreće “redovnim“ kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, žreb kvalifikacionih grupa je početkom decembra, a ako tamo ne prođe, moći će kroz plej-of Lige nacija da se domogne plasmana na EURO 2020. Tamo su nam potencijalni rivali Škotska, Finska i Norveška, pobednici preostale tri grupe u Ligi C.
Srbija: Rajković, Rukavina, Milenković, Rodić, Maksimović, Lukić (od 77. Fejsa), Živković, Ljajić (od 82. Aleksić), Gaćinović (od 46. Prijović), Mitrović.

Litvanija: Šetkus, Baravikas, Girdvainis, Januševskis, Slavickas, Žulpa, Kazlauskas, Vorobjovas, Sirgedas, Petravičius, Černih.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!