TRINKIJERI DEBITOVAO POBEDOM: Partizan NANEO prvi PORAZ Megi!

Košarkaši Partizana prekinuli su katastrofalan niz i zabeležili pobedu na debiju Andree Trinkijerija. Gostovanje u Mitrovici pokazalo da novog trenera crno-belih čeka ozbiljan posao.

Debi Andree Trinkijerija na klupi KK Partizan NIS prošao je kako se samo poželeti može ukoliko se govori o ostvarenom rezultatu.

Košarkaši Partizana savladali su Megu Bemax rezultatom 81:74 (24:15, 22:20, 23:20, 12:19) u okviru 6. kola ABA lige, ali je gostovanje u Sremskoj Mitrovici pokazalo da novog stratega crno-belih čeka ozbiljan posao.

Gosti su ušli u meč jako dobro, uspeli su da naprave seriju 11:0 u prvoj četvrtini i da zahvaljujući njoj steknu kapital koji ih je konstantno držao na distanci u prvom poluvremenu.

Ekipu Dejana Milojevića nije služio šut van linije 6.75, ubacili su samo dve trojke iz 14 pokušaja u prve dve četvrtine, a pritom imali dvocifren broj izgubljenih lopti.

Crno-bele je predvodio Vanja Marinković koji je već u prvih 20 minuta stigao do dvocifrenog učinka, tako da je Partizan posle prve dve četvrtine imao pristojnih +11 protiv nepobedive Mege.

Nastavak utakmice pokazao je da će Andrea Trinkijeri morati još mnogo da radi sa svojim igračima kako bi Partizan eliminisao velike uspone i padove u igri.

U trećem kvartalu crno-beli su imali kratak period krize koji nije značajnije uticao na rezultat, ali su zato na startu poslednje deonice dozvolili rivalu seriju 11:0 pa je Mega prišla na pristojnih -6.

Najvažniju ulogu u trenucima kada se lomilo odigrao je Bandža Si koji je ubacivao trojke u momentima kada je Mega pretila. Ogroman doprinos dao je bivši košarkaš Mege Rade Zagorac koji je uz Vanju Marinkovića bio najefikasniji pojedinac u pobedničkom sastavu.

Rade Zagorac (7 sk) i Vanja Marinković (5 sk, 2 as) postigli su po 17 poena, a pratio ih je Bandža Si sa 12 poena (3/4 za tri).

U poraženom timu razigran je bio samo Goga Bitadze (25 pts, 10 sk) ali nije imao podršku saigrača pa je Mega u šestom kolu pretrpela prvi poraz u ABA ligi.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!