UEFA OZNAČILA I NJIH: Partizanu NEĆE biti LAKO!

FSS je morao da pokrene istragu jer je stiglo pismo iz Niona

Gotovo da nema vikenda kada neki meč Superlige Srbije nije pod sumnjom da je namešten i to je sada već ozbiljan problem za srpski fudbal koji će morati da se što pre reši.

Posle duela Proleter – Radnički i Zemun – Rad, UEFA je poslala pismo Fudbalskom savezu Srbije u kome navodi da su dešavanja na meču Partizan – Dinamo Vranje (6:0) sumnjiva, saznaje „Mozzart sport“.

Takav zaključak je donet nakon što se alarmirao Sistem za rano upozorenje, koji služi kako bi se očuvao integritet fudbala i sprečilo nameštanje i povezan je sa kladionicama.

Na osnovu ove prijave Etička komisija FSS je morala da reaguje i otvori istragu zbog sumnjivih događaja na ovom susretu i proveri da li je bilo nedozvoljenih radnji.

Podsećamo, da je meč obeležio gol koji je golman Dinama Uroš Đurić primio kroz ruke i noge zbog čega mu je trener Radmilo Jovanović poručio da će „mu završiti karijeru“ i samim time insinuirao da je možda njegov čuvar mreže upetljan u neke nedozvoljene radnje.

Đurić se nakon toga nije vratio sa ekipom u Vranje, jer se kako je rekao plašio za sopstvenu bezbednost, a klub ga je suspendovao uz obrazloženje „da je „svojim branjenjem, odnosno nebranjenjem, doveo celu fudbalsku javnost u sumnju zbog postignutih rezultata“.

Superliga Srbije je već dugo na lošem glasu upravo zbog ovakvih sumnji, a ovakvi novi događaji, istrage i sumnje nikako ne doprinose poboljšanju tog imidža.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!