VREME ZA PROMENE: Fudbal NEĆE biti ISTI više!

FIFA već testira nova pravila, a već u martu 2019. godine bi trebalo da počne da ih implementira

Kradljivcima vremena je konačno odzvonilo! Ako je suditi po najavama da FIFA već testira uvođenje tri nova pravila, koja bi trebalo da počne da implementira od marta 2019. godine!

Ona se uvode u cilju zaštite fudbalske igre, a protiv takozvanih „kradljivaca vremena“, koji često potroše nekoliko minuta aktivne igre na raznorazne načine.

To je posebno slučaj u završnici mečeva, kada treneri vrše izmene, a igrači izlaze sa terena čitavu večnost. A često se „slučajno“ zadesi da on bude baš na najudaljenijem delu terena. Toga ubuduće, prema novom pravilu, neće biti, a to je najavio Zvonimir Boban, glavni savetnik predsednika FIFA, Đanija Infantina.

Jedno od takvih pravila biće da ubuduće sudija može da pokaže izmenjenom igraču da izađe sa terena na najbližem mogućem mestu, i neće biti potrebno da prelazi preko čitavog terena. Pored toga, ubuduće će biti moguće da se dodeli žuti karton svima koji sede na klupi za rezervne, a takođe će biti omogućeno i da prilikom izvođenja lopte iz peterca, igrač može da primi loptu i unutar šesnaesterca.

– Neka pravila ćemo promieniti, ali ne može se dirati u esenciju nogometa. Već ih testiramo i FIFA će ih implementirati verovatno u martu 2019. godine. Prvo od tri nova pravila jeste da sudija može da pošalje igrača na najbliže mesto da izađe sa terena kako bi se izbeglo oduzimanje vremena, da može dodeliti žuti karton svima koji sede na klupi, te da prilikom izvođenja lopte iz peterca igrač loptu može da primiti i unutar šesnaesterca – rekao je Zvonimir Boban.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!