ZA FINALE: Nole ovo MORA da DOBIJE!

Srbin bolji od Hrvata, Švajcarac od Japanca.

Novak Đoković imaće priliku da se plasira u finale Mastersa u Parizu, a protivnik će mu biti Rodžer Federer. Do duela sa Švajcarcem došao je zahvaljujući pobedi nad Marinom Čilićem.

– Bilo je brejkova u trećem setu tako da je ovaj meč mogao da ode i u drugom pravcu. Pobedio sam, ali i da je obrnuti, i to bi bilo apsolutno zasluženo – rekao je Đoković i dodao da je imao lakših zdravstvenih problema.

– Ove nedelje se borim sa nekom vrstom gripa. I nije lako igrati svakog dana. Potrebna je maksimalna energija, ali se tridim da situaciju držim pod kontrolom. Zadovoljan sam zbog plasmana dalje i znam da mogu da igram još bolje – kazao je Đoković koji će protiv Federera odigrati 47. međusobni meč.

Posle pobede nad Japancem, pred novinare je izašao i Švajcarac.

– Prilično sam opušten i nadam se da ću da odigram bolje nego u finalu Sinsinatija (izgubio sa 2:0, a više pročitajte). Mislim da je to najgori dan od povratka. I dalje je (Novak) u odličnoj seriji (21 pobeda) i nadam se da mogu da prekinem to, ovde u Parizu. Tako je bilo i u polufinalu Rolan Garosa 2011. godine. Odigrali smo neverovatan meč, a sada u ovaj meč ulazim relaksirano. Neću da stvaram pritisak sebi – objasnio je Federer koji je u „minusu“ dva meča, pošto Đoković vodi sa 24:22.

Meč u dvorani „Bersi“ će početi u 16.30.

 

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!