OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Nezapamćen HAOS u Liverpulu!

Redsi u jednom od derbija 14. runde Premijer lige na Enfildu dočekuju Everton

Derbi Mersisajda, 232. po redu. Liverpul u ovaj gradski derbi ulazi dosta umorniji pošto je u sredu imao teško gostovanje Pari Sen Žermenu u okviru Lige šampiona, ali prvenstvena forma mu je takva da mu bez ikakve dileme pripada uloga favorita. Možda će ga poraz na Parku prinčeva malo uzdrmati, ali gradski derbi morao bi da mu probudi emociju i podigne glavu (17.15).

Činjenica je da Everton u poslednje vreme igra veoma dobro, zbog čega se i nalazi među klubovima koji se bore za plasman u Evropu. Međutim, Crveni su i dalje bez prvenstvenog poraza, iako su iza njih derbiji s Totenhemom (pobeda), Čelsijem, Mančester Sitijem i Arsenalom (remiji). Everton je pak izgubio od Arsenala i Mančester Junajteda, ali je pre nekoliko nedelja odoleo na Stamford Bridžu, te se njegove pristalice nadaju da bi slično mogao da izvede i protiv najvećeg rivala.

Crveni neće moći da računaju na kapitena Džordana Hendersona koji je na veoma glup i za njega neuobičajen način zaradio isključenje protiv Votforda u prošlom kolu. Osim njega i nesrećnog Aleksa Okslejd-Čemberlena, čiji se povratak očekuje tek sledeće sezone, na terenu neće biti ni Adama Lalane, koji ima problema sa povredom mišića. Menadžer Evertona Marko Silva nema većih kadrovskih problema i moći će da izvede najjači sastav.

Njihov poslednji međusobni duel završen je bez pogodaka, ali prethodni okršaji koji su se odvijali na Enfildu uglavnom su bili efikasni i donosili su trijumfe domaćih, zbog čega su naše preporuke kec, KMB 1&2+ i GG3+ jer verujemo da bi i Karamele mogle do gola.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!