SVI U GLAS: Grujiću OSTANI!

Ni Grujić nije protiv, ako već ne bude mogao da dobije šansu u Liverpulu

Ponegde se potkrade pokoja greška, ali za razliku od Liverpula u Berlinu o Marku Grujiću ne govore kao o velikom potencijalu, već – citiramo sad šefa struke Pala Dardaija – već sada izvanrednom igraču. Nemački mediji pišu: u Herti su već odlučili da probaju da Grujića zadrže u svom taboru.

Neće naravno biti lako, pošto mu ugovor sa Redstima ističe tek 2023. godine, ali Herta će da proba, a ni Grujić nije kategorički protiv toga. Bar ne ako na Enfildu ne bude mogao da dobije značajniju minutažu.
“Ako me LIverpul bude opet slao na pozajmicu najviše bih voleo da ostane ovde u Herti. Moj veliki cilj je da igram u Liverpulu, ali imam vremena. Još jedna sezona u Herti bi bila dobra za mene. Mada ne odlučujem samo ja”, iskren je Grujić.

Direktor Herte Mihael Prec pojasnio je da su kontakti sa Liverpulom redovni, ali da se pre leta neće pregovarati o Grujićevom status, pošto i stručni štab Jirgena Klopa procenjuje napredak nekadašnjeg veziste Crvene zvezde. Grujić je ipak svestan da bi, da je ostao u Liverpulu, mnogo manje igrao.
“Ako ne bude postojala zaista dobra perspektiva u Liverpulu i ja bih da ostanem u Herti. Liverpul je jedan od najvećih klubova na svetu, moj san je da sa njim igram Ligu šampiona, ali ako sledeće sezone ne bude šanse za tako nešto Berlin je onda savršen za mene”, kaže Grujić u velikom intervuu za Berliner Morgenpost.

Bila bi to već treća pozajmica… Smeta li mu to?
“Ne. Smetalo bi da imam 30 godina, to bi bilo drugačije, ali ja sam još mlad igrač. U mojim godinama najvažnije je da igraš i stičeš iskustvo. Trening je trening, utakmice su utakmice. Ogromna je razlika”.

Možda i zbog takvog stava trener Dardai ga izuzetno ceni?
“To poverenje mi daje snagu. Osećam tu podršku, ali ne želim da je zloupotrebljavam i da ga razočaram”.

U Nemačkoj inače Grujića hvale posle svake utakmice. I u pobedi nad Hanoverom bio je među boljima na terenu. Pohvale i za partiju protiv Hofenhajma (3:3), iako mu je ona bila prva posle više od mesec dana pauze zbog povrede. I iako je već u prvom minute Hofenhajm stigao do gola baš posle Grujićeve greške.
”Trebalo je samo da je ispucam”, osvrće se Grujić na taj kiks.

Nije ipak klonuo…
“Umeju greške nekad da psihički naškode, ali samo sam se trudio da ostanem koncetrisan. Nije mi to bila prva greška u karijeri. Samo se potrudiš da je što pre zaboraviš. Greške se dešavaju, a kad se dese ne možeš da vratiš vreme”, odgovara Grujić i Nemce ostavlja u blagoj konfuziji.

Tako mlad – tek su mu 22 godine – a tako trezveno razmišlja?
“Herta mi je već peti klub, možda zato. Sakupljao sam iskustvo i u Liverpulu i u Kardifu. I samo ga je sve više”.

Za kraj i o uzorima?
“Što se tiče moje pozicije – Dejan Stanković, koji je osvojio Ligu šampiona sa Interom. Što se tiče profesionalizma i ponašanja, Nemanja Matić je uticao na mene iz Mančester junajteda. Bio je i kapiten Srbije, neustrašiv, veliki borac”.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!