HRABRA OFANZIVA: Evo FORMACIJE Crvene Zvezde!

Povratak Filipa Stojkovića na primarnu poziciju

Konture Zvezdinog tima za poslednju utakmicu u Ligi šampiona počele su da se naziru još u nedelju, kada je postalo jasno da kapiten srpskog šampiona Vujadin Savić neće biti spreman za duele protiv Mbapea, Kavanija i Nejmara. Izostanak Nenada Krstičića (tri žuta kartona) limitirao je izbor Vladana Milojevića i kada je reć o veznom redu. Ponovo Milojević kuburi sa kadrovskim problemima, ali na takvu pojavu je navijao tokom ovojesenjeg vojvanja u elitnom takmičenju.

Mnogo će crveno-belima nedostajati kapiten Savić. Jedan od predvodnika generacije specijalizovao se za velike mečeve u Ljutice Bogdana. Gotovo perfektno je odigrao duele protiv Napolija i Liverpula i imao veliki uticaj u osvajanju četiri boda. Njegove kopačke će morati ponovo da popuni Srđan Babić… To se donekle i očekivalo, kao što je se i očekivalo da se na prirodnu poziciju desnog beka vrati Filip Stojković. Popularni Žule je uhvatio ritam na mečevima protiv Spartaka i Napretka, ali je tada popunio poziciju štopera. Sada će imati zadatak da se nadmeće sa Nejmarom.

Izostanak Nenada Krstičića otvorio je vrata startne postave Branku Jovičiću. I on je jedan od igrača koji su kuburili sa povredama u prethodnom periodu. Milojeviću je svesno dozirao minutažu, jer su ga problemi sa zglobom dugo odvojili od terena. Njegov parnjak trebalo bi da bude Dušan Jovančić. Jedan od junaka trijumfa nad Liverpulom je u prednosti u odnosu na Gorana Čaušića. Uticaj bivšeg kapitena Vojvodine na igru Zvezde je ogroman. Čak i u Napulju Zvezda je uspostavila ravnotežu, čak i bila bolja, ulaskom visokog veziste. Njegova hladnokrvonst trebalo bi da omekša stravičan presing PSŽ koji je zdrobio crveno-bele u Parizu.

Ofanzivna trojka iza napadača (ponovo ćemo videti Zvezdu u formaciji 4-2-3-1) biće kao u Italiji. Dakle, El Fardu Ben desno, Marko Marin u sredini kao plejmejker i Veljko Simić levo. Upravo je bivši igrač Zemuna bio jedina mala zagonetka, odnosno postojala je opcija da zaigra Lorenco Ebesilio, a da na levu stranu bude pomeren Marko Marin. Činjenica je, ipak, da je Milojević retko, gotovo nikad u Evropi, uparivao Marina i Ebesilija. Bila bi to suviše ofanzivna opcija, mada se Holanđanin preporučio poslednjim izdanjima. Prednost u odnosu na Simića bi zbog defanzivnih karakteristika verovatno dobio i Slavoljub Srnić da nije povredio list u Napulju.

Ovako će Simić imati vrlo specifičan zadatak. Deloveće po levoj strani i moraće koliko god može da pomaže Milanu Rodiću u fazi odbrane kako bi se neutralisao Kilijan Mbape. Imaće Simić šansu da se iskupi za promašaj na San Paolu u situaciji kada je morao da donese izjednačenje.

Dileme nema u špicu, iako se Ričmond Boaći oporavio. Napad Crvene zvezde predvodiće Milan Pavkov sa oreolom velike evropske senzacije.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!