IGRAČ ZVEZDE PRED DERBI: OVO je PORUČIO svima!

Veliki derbi 12. kola ABA lige.

Košarkaši Crvene zvezde su odlično odradili dosadašnji deo sezone. U ABA ligi zauzimaju prvo mesto na tabeli, uz maksimalan učinak, dok su u Evrokupu obezbedili plasman u Top 16 fazu. Svoja očekivanja od naredne utakmice na Jadranu, kao i od druge faze evropskog takmičenja izneo je kapiten crveno-belih Branko Lazić.

Tim sa Malog Kalemegdana će u subotu od 17 časova gostovati u Zagrebu ekipi Cibone, što će biti prvi izazov u drugom krugu takmičenja. Crveno-beli su posle prvih 11 utakmica usamljeni na vrhu tabele sa svim pobedama, ispred drugoplasirane Budućnosti koja je doživela tri poraza.

– Meč sa Cibonom nam dolazi posle gostovanja u Turskoj, gde smo završili još jedan cilj koji smo imali za ovaj deo sezone, a to je plasman u Top 16 fazu Evrokupa. Cibona je u dobrom trenutku, posebno nakon dve vezane pobede nad Krkom u Novom Mestu i ekipom Budućnosti u Zagrebu. Imaju iskusnog trenera, nekoliko mladih igrača, ali posebno onih iskusnijih koji su nosili ekipu protiv Budućnosti prošlog vikenda. Ljubičić, Markota, Rozić, sve su to igrači koji odlično poznaju ABA ligu. Imaju dakle i puno iskustva, a ove godine predvode ekipu koja ima svoje ambicije. Imamo i mi naše ambicije, prvi deo sezone u regionanom takmičenju smo odradili bez greške, i želimo tako i da nastavimo – rekao je Lazić.

Košarkaši Crvene zvezde su završili na trećem mestu u grupi A Evrokupa, što im je donelo plasman u Top 16 fazu i nastavak takmičenja u grupi G. Crveno-bele očekuje prava grupa smrti u narednoj fazi, a protivnici će im biti španski i francuski velikani.

– Teška, ali atraktivna grupa Evrokupa. Usudio bih se da kažem najjača u drugoj fazi, sa ekipama koje su ne tako davno igrale Evroligu. Krećemo protiv Limoža već drugog dana Nove Godine, šest kola ćemo odigrati u samo 35 dana, dakle, biće intenzivno, naporno, očekuju nas jake utakmice, ali uz pomoć naših navijača verujem da možemo da ostvarimo cilj. Valensija u svojoj, i Unikaha u svojoj grupi prve faze su odigrali skoro bez greške, ali nova grupa je nova priča. Kada dođe vreme, prvo ćemo se dobro pripremiti za Limož, zato idemo korak po korak – analizirao je kapiten Crvene zvezde naredne protivnike.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!