ZVEZDA PONOVO U GRUPI „SMRTI“: OVO su njihovi RIVALI!

Milan Tomić i Branko Lazić zadovoljni što će crveno-beli u Top 16 fazi Evrokupa odmeriti snage sa tri renomirana kluba.

Treće mesto u A grupi Evrokupa odvelo je košarkaše Crvene zvezde u grupu Top 16 faze sa španskim timovima Valensijom (C1) i Unikahom (D2), kao i francuskim Limožom (B4).

Šef stručnog štaba Milan Tomić ocenio je u izjavi zvaničnom klupskom sajtu, da je pred njegovim izabranicima veliki izazov.

„Nalazimo se u grupi koja je praktično evroligaška. Ne samo zbog imena, već i zbog činjenice da su svi u bliskoj prošlosti igrali Evroligu, da su klubovi sa tradicijom i da su dobro odigrali prvu fazu takmičenja. Sigurno je da nas očekuje šest jakih utakmica u Top 16 fazi. Atraktivna grupa, kvalitetni protivnici, drago mi je što će publika u Beogradu imati šta da vidi“, poručio je Tomić.

Kapiten Branko Lazić smatra da je ova grupa čak i „najjača u drugoj fazi“ Evrokupa.

Preostale tri grupe čine: Monako, Alba, Partizan i Ritas; Lokomotiva Kubanj, Asvel, Frankfurt i Ulm; Uniks, Andora, Cedevita i Zenit.

„Teška, ali atraktivna grupa, usudio bih se da kažem najjača u drugoj fazi, sa ekipama koje su ne tako davno igrale Evroligu. Krećemo protiv Limoža već drugog dana nove godine, šest kola ćemo odigrati za samo 35 dana. Dakle, biće intenzivno i naporno, očekuju nas jake utakmice, ali verujem da uz pomoć naših navijača možemo da ostvarimo cilj“.

Kao i obično, Zvezda će u Top 16 fazi ići „korak po korak“.

„Valensija i Unikaha su u svojim grupama odigrali skoro bez greške, ali nova grupa je nova priča. Kada dođe vreme, prvo ćemo se dobro pripremiti za Limož“, najavio je Lazić.

Crveno-beli će do nastavka takmičenja na evrosceni odigrati dve utakmice u ABA ligi, protiv Cibone u Zagrebu (subota, 17.00) i derbi protiv Budućnosti 30. decembra na svom parketu.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!