LOŠA SITUACIJA: Poketino ODLAZI i VODI sa sobom NAJBOLJEG!

Izvrnuo je džepove pred novinarima i poslao jasnu poruku. Da li je ovo signal za „ajkule“?

Veliki londonski derbi u četvrtfinalu Liga kupa pao je u drugi plan nakon vesti da je Mančester junajted smenio Žozea Murinja.

Ovakav potez Junajteda nije direktno uticao na aktere večerašnje utakmice, ali jeste na menadžera Totenhema čije je ime odmah dovedeno u vezu sa slavnim klubom sa „Old Traforda“.

Junajted je danas imenovao Ole Gunara Solskjera za Murinjovog naslednika do kraja sezone, ali mediji na Ostrvu ostaju pri stanovištu da će narednog leta „Đavoli“ pokušati da angažuju novog menadžera, te da je Maurisio Poketino među glavnim kandidatima.

Argentinac je napravio izuzetan posao sa Sparsima, klupski čelnici davali su mu punu podršku, ali je jasno da sada sledi period štednje i to potvrđuje Poketinova izjava i performans sa konferencije za medije pred duel sa Arsenalom.

Prevrnutih džepova Poketino se obratio portparolu i ponovio mu šta su ga pitali novinari.

„Pitao me je da li planiram da potrošim novac u januaru. Nemam novca!“, poručio je Poketino.

Nakon što je novinar preformulisao pitanje želeći da sazna da li Totenhem ima novca za pojačanja odgovor je bio isti. Poketino je samo pokazao na prazne džepove.

„Morate da shvatite da Totenhem gradi novi trening centar i da je sagradio jedan od najlepših stadiona na svetu isključivo od svog novca. Niko nas ne pita koliko je koštao novi stadion i šta menadžeru treba. Sve smo finansirali samo i teško je ostati kompetitivan u takvoj situaciji. Znate kako je bilo Arsenalu. Setite se kroz šta su prošli u drugačijoj Premijer ligi i drugačijem periodu u Engleskoj“, objasnio je Poketino.

Nakon svega rečenog jasno je da Poketino u januaru ne može da računa na zvučna pojačanja, a sve su prilike da takva odluka ostaje na snazi i nekoliko narednih prelaznih rokova, dok Totenhem ne dođe u bolju finansijsku poziciju.

Da li će takva politika kluba uticati na odluku Maurisija Poketina da promeni sredinu ostaje nam da vidimo. „Ajkule“ će čekati leto, a onda će sigurno krenuti u napad na Argentinca.

Kako trenutno stoje stvari, Poketino će na leto imati ponude Real Madrida i Mančester junajteda, pa treba videti da li će nastaviti da korača sa izvrnutim praznim džepovima ili će prihvatiti ćup sa blagom i sesti na klupu jednog od dva evropska giganta.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!