NEVEROVATNO: CEO svet ZNA, Zvezda je ISPRED Real Madrida!

Zvezda se pohvalila još jednim dostignućem tokom jesenjeg dela sezone.

Pod naslovom “Zvezda je sinonim za fer plej“, klub sa Marakane se na zvaničnom sajtu pohvalio veoma malim brojem žutih kartona, a crveni nisu ni pokazivani Zvezdinim fudbalerima tokom jeseni.

Brojke pokazuju da je Crvena zvezda u ovom trenutku tim sa ubedljivo najmanje žutih kartona u domaćoj Superligi, ukupno 23 na 21 utakmici, a iza nje je Vojvodina sa dvanaest žutih kartona više.

Kada je u pitanju Liga šampiona, Zvezdinim fudbalerima je pokazano 17 žutih kartona na šest utakmica, ali crveno-beli ističu da su među 18 klubova koji nemaju nijednog isključenog igrača u LŠ.

Ni to nije sve.

U Zvezdi ističu da su jedini klub, uz Porto, Real Madrid i PSV koji nema isključenog igrača ni u domaćem pampionatu, ni u Ligi šampiona od početka sezone.

Ali, postoji i još jedna lista kojom se u Zvezdi još više ponose.

Naime, Zvezdin prosek žutih kartona po meču u svim takmičenjima ove sezone je 1.48, a bolji prosek imaju samo Mančester siti (1.12), Liverpul (1.32) i Dortmund (1.39).

“Bez dileme, fer-plej karakteristika je skoro jednako važna kao i lepota fudbala, a izrazito je zadovoljstvo biti u prilici u kakvoj su zvezdaši i pohvaliti se činjenicom da je naš tim u samom vrhu evropskog fudbala po pitanju korektnosti i ponašanja na fudbalskom bojištu“, zaključak je na Zvezdinom sajtu.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!