OBOREN REKORD: Rekordni SUPERKLASIKO!

Iako je prvobitno odbio da igra u Madridu, River Plejt je promenio odluku i „ugostiće“ Boku Juniors na Santjago Bernabeuu u revanšu finala Kopa Libertadores.

Fudbaleri Rivera doputovaće u Madrid u sredu.

River je trebalo da ugosti Boku na svom Monumentalu 24. novembra, nakon 2:2 na Bombonjeri, ali meč odgođen zbog divljanja domaćih navijača koji su kamenovali autobus sa fudbalerima omraženog rivala.

Boka je odbila da u drugom terminu gostuje na Monumentalu, tražila je i da se utakmica registruje službenim rezultatom 3:0 u njenu korist i da se River kazni zbog nasilja.

Međutim posle višednevnih pregovora Južnoamerička fudbalska konfederacija (Conmebol) je samo kaznila River sa dva meča van svog terena, ali je odlučila da se revanš ipak igra, ali ne samo u drugom gradu i drugoj zemlji, već i na drugom kontinentu.

Za domaćina je u konkurenciji Dohe i Majamija izabran Madrid, pre svega što u Španiji živi veliki broj Argentinaca.

Tako je u ponedeljak za samo nekoliko sati rasprodato 20.000 karata koje je dobio River, a očekuje se da i Boka proda svoj kontigent od 20.000 ulaznica koje su prodavane u Madridu.

Osim toga, oba kluba su pustila u prodaju i po 5.000 karata u Buenos Ajresu, po ceni od oko 85 evra, što je četvrtina prosečne argentinske plate.

Zbog bezbednosti na stadionu u prodaju nije pušteno svih 80.000 karata koliko Bernabeu ima mesta, kako bi dve grupe vatrenih navijača delio prazan prostor.

Revanš meč istorijskog finala Kopa Libertadores, poslednjeg u kojem se igraju dve utakmice, na programu je u nedelju 9. decembra od 21h.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!