OVO ĆE DA ZAPALI SVET FUDBALA: Mesi i Nejmar ponovo ZAJEDNO?!

Ideja veoma konkretna, nije nemoguće, fudbal je odavno postao korporativni biznis. Ovde bi se sve uklopilo…

Nije nemoguće da Leo Mesi i Nejmar ponovo zaigraju zajedno.

Ali, koliko je realno?

U Barseloni teško, čini se da Katalonci teško da mogu da izdvoje novac za Brazilca, iako bi smanjio primanja, on bi košta sigurno pola milijarde evra računajući platu i poreze, Barselona ima potpuno druge ideje, pre svega tandem De Liht-De Jong iz Ajaksa.

Ali, Mesi i Nejmar bi mogli da se nađu u istom dresu u MLS.

Naime, nije tajna da Leo ima ponudu Dejvida Bekama da se pridružu novoj franšizi čiji je vlasnik Englez, Majami Inter će startovati od 2020. u MLS, ali teško je očekivati da bi Mesi mogao da ode već na početku bitisanja kluba, njegov ugovor ističe 2021.

Odustao je navodno od želje da se vrati u Njuelse, razočaran odnosom argentinske javnosti, a privlači ga mogućnost da živi u Americi.

Kakva je situacija sa Nejmarom?

Bekam bi navodno lako skupio sredstva da preko sponzora plati Brazilca, da ga za tri godine dovede na Floridu, postavlja se samo pitanje Nejmarove volje.

Naime, tada će on imati 29 godina, biti u naponu snage, ali ako ne pređe u Real ili Barselonu, veliki novac bi mogao da odluči da se vrati na američki kontinet.

„Beks“ je već razgovarao sa Nejmarom, naveo mu svoj primer, i on je relativno rano otišao u Ameriku, ali se vraćao u pauzama da igra u Evropi, pa bi to moglo da bude rešenje.

Bilo kako bilo, Mesi i Nejmar, to bi zaista bila atrakcija koja bi zapalila MLS, ali i uticala na dolazak novih zvezda i kampanju koja bi Amerikancima trebalo da donese organizaciju Mundijala 2026. zajedno sa Kanadom i Meksikom.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!