SAD ZNAMO KO JE NAJBOLJI: Ronaldo ponovo IZA Mesija!

Najveća individualna priznanja zaobišla su Kristijana Ronalda i Lionela Mesija u 2018. godini. Kome je bila uspešnija?

Borba za najboljeg strelca Evrope u 2018. godini još uvek nije zvanično završena, ali je posle duela Juventusa i Sampdorije jasno ko će moći da se podiči tim laskavim zvanjem.

Lionela Mesija i Kristijana Ronalda zaobišle su one najveće individualne nagrade u godini na izmaku, ali su se do poslednje nedelje u mesecu borili za zvanje najboljeg strelca Evrope.

Na kraju će „titula“ otići u ruke Lionela Mesija. Argentinac je u 2018. godini postigao 51 gol za Barselonu i Argentinu, dok je Kristijano Ronaldo (računajući i dva gola na meču sa Sampdorijom) ostao na 49 pogodaka.

Najveću konkurenciju pomenutoj dvojici pravili su Robert Levandovski (46) i Mohamed Salah (42), pa tako možemo reći da teoretski reprezentativac Egipta još ima šansu da preskoči Mesija, ali pod uslovom da na meču sa Arsenalom postigne deset golova.

Lionel Mesi godinu završava sa pomenutim brojem golova, trofejima osvojenim u Primeri, Kupu Kralja i španskom Super kupu, ali i evropskom „Zlatnom kopačkom“ i zvanjem najboljeg igrača Primere u sezoni 2017/18.

Kristijano Ronaldo je u godini na izmaku osvojio Ligu šampiona sa Real Madridom i ujedno poneo zvanje najboljeg strelca elitnog takmičenja u sezoni 2017/18.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!