ŠAMPIONSKI LIVERPUL SMANJUJE TIM: Ovo su ODLASCI iz Klopovog tima!

Napadač prihvata pozajmicu, desni bek ima dve opcije

Liverpul je na fantastičan način okončao 2018. godinu i u novu godinu ulazi kao prvi favorit za titulu u Premijer ligi. Redsi imaju 10 bodova prednosti u odnosu na Mančester Siti (utakmicu manje), a trećeg januara u direktnom duelu sa najvećim rivalom mogu da prelome šampionsku trku.

Klop je posložio kockice, Liverpul odavno nije imao jači tim, ali neki igrači su marginalizovani. Iako su povrede defanzivaca zapretile da poremete planove nemačkom stručnjaku, sve je izvesnije da od pojačanja u januaru neće biti ništa. Ali će zato biti odlazaka!

Ostrvski mediji javljaju da se dvojica Liverpulovih reuervista nalaze na izlaznim vratima Enfild Rouda: Dominik Solanke i Natanijel Klajn.

Obojica imaju malu minutažu, mučile su ih i povrede, a kada su se oporavili nisu uspeli da se izbore za bitniju ulogu pored već standardnih prvotimaca.

Solanke i dalje važe za jednog od najvećih talenata ostrvskog fudbala iako se nije proslavio za 18 meseci na Enfildu otkako je došao iz Čelsija. Međutim, gomila klubova je zainteresovana za njega. Solankea žele Kristal Palas, Bornmut, Brajton, Votford, Hadesrfild i Glazgov Rendžersi.

Većina tih klubova ga želi na pozajmicu s pravom otkupa ugovora, ali Solanke nije za tu opciju. On vidi svoju budućnost na Enfildu i na pozajmicu bi otišao samo kako zbog minutaže i forme kako bi na leto ubedio Klopa da mu pruži ozbiljniju šansu. Jedini od pomentuih klubova koji je spreman na takvu opciju bez otkupa ugovora je Kristal Palas. Njima je Solanke potreban samo zbog učinka na terenu.

Dok vlada jagma za mladim ofanzivcem, ponude stižu i za Natanijela Klajna. On je potpuno izgubio bitku za mesto startera sa Aleksander Arnoldom i Gomezom. Tek u poslednjih nekoliko nedelja je počeo da dobija šansu zbog povrede Gomeza, uglavnom ulazeći sa klupe. Kada se Gomez oporavi, teško je očekivati minutažu za Klajna i zbog toga bi mogao da napusti klub u januaru. Želi ga Bornmut koji traži zamenu za povređenog kapitena Frensisa. Zainteresovan je i Fulam.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!