SVI SE POJAČAVAJU: ŠTA je SA Zvezdom!?

Trener Crvene zvezde efektno objasnio da li su Zvezdi potrebna pojačanja.

Košarkaši Crvene zvezde, izuzev par kikseva u Evrokupu, ove sezone igraju sjajno, pogotovo u ABA ligi, gde su posle 12 kola jedina ekipa bez poraza i ubedljivo su na čelu tabele.

Ni pomenutih nekoliko poraza u Evrokupu nisu imali težih posledica, Zvezda se plasirala u Top 16 i nema nameru ni tu da stane.

Tekuću godinu Zvezda večeras završava derbijem 13. kola ABA lige protiv aktuelnog šampiona, ekipe Budućnosti u “Pioniru“, a uoči ovog duela, trener crveno-belih Milan Tomić govorio je na različite teme u intervjuu za “Novosti“.

Ono što u ovom trenutku najviše zanima Zvezdine navijače jeste da li će crveno-beli dovoditi još neka pojačanja ove zime, s obzirom na trend koji su pokrenuli Budućnost, Partizan i Cedevita u proteklih par nedelja.

“Trener Crvene zvezde je Milan Tomić, a ne Budućnost, Cedevita i Partizan. Ako oni dovode pojačanja, ne znači da bi trebalo i mi. Ovo je naša ekipa, i to nema veze sa budžetom. Napravili smo je da igra košarku, bez ideje da se trkamo sa drugima na berzi igrača“, jasan je Tomić.

Od njegovog letošnjeg dolaska u Zvezdu za sada sve funkcioniše kako treba, a Tomić uverava da ima i sjajnu saradnju sa prvim čovekom kluba Nebojšom Čovićem, za koga ima samo reči hvale.

“Organizacija u Zvezdi je na veoma visokom nivou, ljudski odnosi takođe, svi rade u korist istog cilja. Najbitniji je, svakako, predsednik Nebojša Čović. Malo je takvih u Evropi, koji su dostupni 24 sata za rešavanje bilo kog problema, manjeg ili većeg, koji putuju sedam sati do Zagreba i sedam u povratku da bi bili blizu tima“, poručio je Tomić.

Čuo je i priče da je prvi čovek kluba navodno u prošlosti uticao na odluke trenera, ali to ga ne dotiče.

“Ako posmatram iz ugla našeg odnosa, koji je fenomenalan od potpisivanja ugovora, zaista ne mogu da poverujem u te priče. A možda u njima vetar duva iz nekog drugog pravca“, zaključio je Tomić.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!