TRANSFER BOMBA: Radonjić se SELI u Bundesligu!?

Srpski reprezentativac opet želja bundesligaša

Posle samo četiri meseca u Olimpiku iz Marselja, Nemanja Radonjić bi mogao da napusti slavni francuski klub. I da se preseli u redove starog udvarača – Štutgarta.

Nemački bundesligaš će i treći put pokušati da se domogne Radonjića. Želeli su ga prošle zime u finišu januarskog prelaznog roka, ali Crvena zevzda nije bila raspoložena da ga proda. Štutgart ga je hteo i prošlog leta, ali nije mogao finansijski da parira ponudi ostalih zainteresovanih klubova. Štutgart je tada nudio maksimalno 8.000.000 evra za što je Crvena zvezda odbila i prodala kasnije Radonjića u Marselj za 12.000.000 evra.

Sada su Švabe spremne da okušaju treću sreću i da srpskog reprezentativca dobiju na pozajmicu. Nemački mediji pišu da je u Štutgartu opet aktuelna ideja o Radonjiću jer im je neophodno pojačanje na poziciji krila. Prva želja je vihorni dribler Patrik Herman iz Borusije Menhengaldbah, ali Menše ne žele da ga proda, pa se direktor Mihael Reške ponovo okrenuo Radonjiću.

Kako navode nemački mediji, Radonjič nije više u prvom planu Marseljovog trenera Rudija Garsije koji je pod pritiskom javnosti zbog letnjeg prelaznog roka. Marselj je letos platio 56.000.000 evra za dovođenje Kevina Strotmana, Duja Ćalete Cara i Nemanje Radonjića, ali niko od njih nije ispunio očekivanja i poslednjih dana se njihova imena nalaze na top listama francuskih medija za najslabija pojačanja u 2018. godini. Sveukupno, ceo Marselj kao klub je pod pritiskom javnosti i navijača zbog slabih rezultata. U prvenstvu su tek šesti, a eliminisani su iz Lige Evrope i Liga kupa Francuske.

Radonjić je od dolaska u Marselj odigrao devet utakmica od mogućih 20 u francuskom šampionatu i Ligi Evrope. Uglavnom je šansu dobijao sa klupe pošto je četiri puta bio starter. Nije se upisao u strelce, a u Ligi Evrope je zabeležio jednu asistenciju. Nedavno je imao i probleme sa povredom ramena zbog koje je ispao iz stroja, poslednji meč u godini protiv Anžea je presedeo na klupi.

Štutgart bi da iskoristi tu situaciju i da pozajmi srpskog reprezentativca s namerom da na kraju sezone pregovaraju o otkupu ugovora. Nemačka Bundesliga se u poslednje vreme pokazala kao idealna sredina za rehabilitaciju karijera mladih srpskih fudbalera, pa bi i Radonjićeva zvezda možda opet mogla da zasija u gradu Mercedesa.

Mlado krilo ima ugovor u Marselju do leta 2023. godine vredan oko 1.100.000 evra (neto) po sezoni.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!