ZADOVOLJAN I OPTIMISTIČAN: Kako Džajić KOMENTARIŠE polusezonu!?

Uprkos ispadanju iz grupne faze, počasni predsednik crveno-belih zadovoljan učinkom u grupi sa PSŽ, Liverpulom i Napolijem

Počasni predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić zadovoljan je učešćem svog kluba u Ligi šampiona. Crveno-beli su se porazom od PSŽ (1:4) na domaćem terenu časno oprostili od elitnog takmičenja, a tvorac „zlatne
generacije“ iz Barija kaže da prvaka Evrope iz 1991. godine tek očekuju lepi i berićetni dani. Ubežen je da je Crvena zvezda ponovo na stazama uspeha i da će za deset godina stići do finala Lige šampiona.

– Crvena zvezda je imala uspešnu polusezonu. Možda i neočekivano, s obzirom na početak sezone. Momci su odigrali četiri kola u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a onda još šest utakmica u grupnoj fazi. Neke utakmice su bile fantastične, protiv Napolija i Liverpula na Marakani, pa čak i protiv PSŽ uprkos porazu. To je jedan povratak u evropski život. Rekao bih, sasvim dovoljno – počeo je razgovor za Kurir Dragan Džajić, a onda dodao:

– Sad, da li je moglo više ili… Mislim da je ovo naša realnost, realna slika Crvene zvezde u ovom trenutku. Iz ovoga može da se izvuče dosta toga. Da u budućnosti znamo šta hoćemo. Pre početka priprema da se dobro sagleda situacija, kakvim budžetom raspolažemo, kakve igrače imamo.

Dragan Džajić je ubeđen da će rukovodstvo, stručni štab i fudbaleri izvući pouke iz dobre sezone.

– Ovo je velika škola za nas. Drago mi je što je stadion ponovo bio pun, što se za utakmice Crvene zvezde u Evropi ponovo, posle dugog niza godina, tražila karta više. Vratili smo se na evropsku scenu, pokazali da tamo kao bivši prvaci pripadamo. Sledeća godina postaje još veća obaveza za Crvenu zvezdu. Narod će očekivati još više, ali nemam strah, mislim da će se Zvezda snaći u toj situaciji.

Potom je počasni predsednik Crvene zvezde precizirao na šta konkretno misli.

– U budućnosti ne smemo da idemo po definiciji „da smo pružili dobar otpor“, nego da pokušamo stepenik po stepenik da idemo dalje i konstantno napredujemo. Opet, kod stvaranja tima pitanje je koliko možemo da se pružimo u finansijskom smislu. Moramo da pravimo dobar tim. Ne da budemo prvaci Evrope sledeće godine, ali da za deset pokušamo da dostignemo nivo iz Barija, koji smo nekad imali – zaključio je Dragan Džajić.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!