ZVANIČNO: Evo LIGE u koju Partizan IDE!

Klub iz Humske nezadovoljan zbog neodlaganja meča protiv Mačve.

Partizan je 11. klub u Srbiji koji u poslednjih pet godina preti istupanjem iz lige. Nijedan od tih klubova nije zaista učinio taj poslednji korak, a ukoliko crno-beli odluče da ga oni naprave, naredne sezone će igrati u Srpskoj ligi Beograd što je treći rang takmičenja, piše “Kurir“. Klub iz Humske nezadovoljan je što je njegov meč 21. kola protiv Mačve bio odigran u petak uprkos snegu, dok su sutradan ostali mečevi Superlige bili odloženi. Zbog toga su čelnii crno-belih dali rok od 48 sati za ispunjenje njihovog zahteva za ponavljanjem meča ili će istupiti iz lige.

– Klub zadržava pravo da, ukoliko se ovom njegovom zahtevu ne izađe u susret u roku od 48 časova od momenta podnošenja ovih zahteva i žalbe, prekine dalje učešće u Superligi Srbije – saopšteno je iz Humske u subotu.

Rok ističe u ponedeljak i ostaje da se vidi kakav će biti ishod. Direktor Superlige, Vladimir Bulatović odmah je odbacio mogućnost ponavljanja meča, dok crno-beli ne žele da meč bude registrovan rezultatom 0:0 kojim je i završen. Ako strane ostanu pri svojim stavovima, crno-beli će najverovatnije igrati Srpsku ligu Beograd jer su takve propozicije. Postoji i još gori scenario koji bi podsrazumevao i oštriju kaznu jer su takve propozicije, a to bi podrazumevalo prebacivanje Partizana u najniži rang takmičenja, odnosno Međuopštinsku ligu Begora, grupa “B“.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!