ZVANIČNO: PSŽ-u NAJSTROŽA kazna!?

U klubu su se ljutili, ali su progovorili insajderi, na leto će morati da naprave zaista težak potez ili da se suoče sa strašnim scenariom…

Izgleda da su vesti L’Ekipa tačne, PSŽ će kako bi izbegao eliminaciju iz Lige šampiona narednog leta morati da proda Mbapea ili Nejmara.

Klub je žestoko reagovao na pisanja najtiražnijeg francuskog lista pre par nedelja, ali je sada jasno, da je UEFA pretila najgorom kaznom. Nion ne prihvata upumpavanje novca kroz državne agencije, odnosno preduzeća Katara, pa će tako PSŽ ostati bez navodnih prihoda od 100 miliona, samo od ministarstva turizma ove zemlje.

Postoje dva scenarija, jedan je da odbiju zahtev UEFA i da idu na arbitražu, drugi, verovatniji da ne rizikuju i odreknu se jednog od dva bisera.

Klub nema dilemu kada su igrački kvaliteti u pitanju, Mbape je svakako budućnost, ali je Nejmar marketinški isplativiji, mada i mnogo skuplji kada su primanja u pitanju.

Sa druge strane, koliko je teško prodati ih i kome?

I Barsa i Real su zainteresovani za oba igrača, Mbape i Nejmar vrede više od 200 miliona, čini se da niko, osim eventualno Juventusa koji bi žrtvovao par igrača da dovede Mbapea nema novac za ovakav potez.

Sa druge strane, klub će morati da posle izvesnog odlaska Rabioa pronađe rešenje za sredinu terena, pominje se sa i Fabregas, mada je Alan iz Napolija želja, a na listi direktora Enrike Antera su još Lemina iz Sautemptona, Paredes, Arne Majer, i još par imena. Jasno da od velikih transfera, s obzirom na situaciju neće biti ništa i da je čak i De Jong daleko, upravo zbog FFP, a Tuhel bi Vejgla iz Dortmunda, mada ga „Milioneri“ neće pustiti.

Razmatra se i prodaja Kavanija, no, on bi morao mnogo da smanji primanja ako želi u Napulj, a verovatnija varijanta bi bio transfer u Kinu, ako hoće da uzme ogroman novac…

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!