ZVEZDA BEZ KAPITENA: Da li imaju ŠANSE!?

Vujadin Savić se tek danas uključuje u trenažni proces, Babić spreman

Crvena zvezda će pokušati da napravi još jednu čudo u Ligi šampiona, možda i izboriti evropsko proleće, bez pomoći kapitena Vujadina Savića. Tinjala je nada među članovima stručnog štaba srpskog prvaka da će stub odbrane biti spreman za poslednji evropski meč u ovoj godini, ali povreda mišića praktično je ostavila bez mogućnosti snažnog štopera da pomogne saigračima.

Kapiten Crvene zvezde doživeo je povredu mišića i tetive u poslednjem minutu duela sa Liverpulom. Dakle, od 6. novembra nije bio u takmičarskom ritmu, a prema saznanjima MOZZART Sporta on bi tek danas tgrebalo da se uključi u redovan trenažni proces. Do utakmice sa PSŽ-om ostalo je malo vremena za kvalitetnu pripremu, posebno ako se zna da Savić nije odigrao ni minut takmičarskog fudbala u prethodnih mesec dana.

Zvezdin kapiten će biti na klupi, a njegovo mesto tradicionalno će zauzeti Srđan Babić. Trener crveno-belih Vladan Milojević imao je velikih kadrovskih problema u poslednjoj liniji. Na povredu Vujadina Savića nakalemila se i prehlada Srđana Babića. Zbog toga je visoki Banjalučanin propustio dva prethodna duela u prvenstvu. Milojević ništa nije želeo da rizikuje, pa je na poziciju štopera prekomandovao Filipa Stojkovića.

Dakle, odbrana crveno-belih biće u identičnom sastavu kao u Napulju. Tada Degenek i Babić nisu bili na potrebnom nivou, tačnije da bi crveno-beli imali šansu da ostvare povoljan rezultat potrebno je da štoperi odigraju perfektno. Kao Savić i Degenek protiv Liverpula i Napolija u Beogradu.

Pored Savića Crvena zvezda će biti lišena pomoći Nenada Krstičića zbog tri žuta kartona. Njegovo mesto trebalo bi da zauzme Branko Jovičić koji će delovati u tandemu sa Dušanom Jovančićem.

Mesta su zagarantovana El Fardu Benu i Marku Marinu, dok bi poziciju levu krila mogao da zauzme Veljko Simić. Posebno zbog toga što je problem sa povredom imao i Slavoljub Srnić.

Milan Pavkov će predvoditi napada, a šansu na klupi čekaće Ričmond Boaći.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!