FANTAZIJA: Inter, Murinjo i Dejan Stanković ZAJEDNO!

Bilo je to u sezoni 2009/10, kada je gospodin „Posebni“ predvodio ekipu Intera u pohod na sve što se u fudbalu osvojiti može.

„Nero-azuri“ su tu sezonu italijanske lige završili na prvom mestu sa dva boda više od Rome, ali i sa neverovatnom gol razlikom od čak plus 41!

Ovome su najviše doprineli raspucani napadači, pre svega Dijego Milito, drugi strelac lige, ali i vezni red u kome su sve sami majstori poput Kambijasa, Snajdera i Dejana Stankovića umeli itekako da zatresu mrežu.

17. oktobra 2009. godine u osmom kolu, na „Luiđi Ferarisu“, Đenova je stala u red da oseti moć Murinjove „kaznene ekspedicije“. I nisu dugo čekali, već u 6. minutu Kambijaso je doveo svoju ekipu u vođstvo, da bi 25 minuta kasnije Baloteli, odličnim udarcem, duplirao prednost. I taman kad je publika u Đenovi mislila da može da odahne i da će se na poluvreme otići ovim rezultatom, videli su nešto što se na stadionima retko viđa.

Golman Đenove Amelija, izašao je sa gola i ispucao loptu na desno, ciljajući jednog od svojih saigrača. Dejan Stanković je to vešto osujetio, osetio je gde će lopta doleteti, krenuo na nju i ne čekajući da padne na travu, majstorski, unutrašnjim delom kopačke, opalio po njoj tako da je ona letela pravo prema Amelijinom golu. Bila je dovoljno brza da golman stigne samo da se u očajanju uhvati za prečku i gleda kako se kotrlja u mreži dok je Stanković već proslavljao gol sa svojim saigračima. Inter je do kraja još dva puta savladavao Ameliju, preko Vijere i Majkona, ali je „petarda“ ipak ostala u senci Dekijevog „projektila“ o kome se odmah nakon utakmice skromno izjasnio:

„Kažete da sam postigao gol za špice? Prosto, imao sam sreće. Golman Đenove Amelija je pogrešio, lopta mi je sjajno legla i to je bilo to. Nema tu mnogo filozofije. Međutim, mnogo je važnije da smo pobedili na vrlo ubedljiv način. U italijanskom prvenstvu nije lako pobediti ni minimalnim rezultatom. Gostovanje u Đenovi je velika noć za sve nas, savršen je osećaj kada postignete pet golova.“ – istakao je u razgovoru za italijanske medije Dejan Stanković.

Italijanska štampa se prosto utrkivala u hvalospevima na račun Dejana Stankovića. Tako je tiražna „Gazeta delo sport“ na naslovnoj strani nedeljnog izdanja donela šemu antologijskog gola uz naslov „Pogodak o kome sanjaju milioni“. Deki Stanković kasnije je izjavio da mu je ovaj pogodak najlepši u karijeri: „Dao sam isti takav gol i kada sam igrao za Zvezdu, ali nije bilo kamera da to snime. Šteta… Sećam se tog gola Ameliji, znao sam da loše ispucava loptu, opalio iz prve, odsela je u mreži. Klupa je poludela od sreće, kao i Murinjo.“ – prisećao se Deki. Za gol je zaslužan i „Posebni“ koji je igračima u pripremi meča rekao da uvek budu spremni, jer Amelija ima problem sa ispucavanjem. „Da su ovakav gol dali Ronaldo ili Mesi, već bi bio proglašen za gol veka. Ali nema veze, ja sam i ovako zadovoljan što sam ga dao.“ – zaključio je Stanković.

Podsetite se zaista neobičnog i veoma lepog gola koji je Dejan Stanković postigao 2009. godine protiv Đenove:

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!