OGROMAN USPEH: Srbin POMOGAO teniserki do FINALA!

Vreme je za konačni obračun

Japanska teniserka Naomi Osaka igraće protiv Petre Kvitove u finalu Australijan opena, pošto je savladala Karolinu Pliškovu sa 6:2, 4:6, 6:4.

Pliškova je bila bolja od Amerikanke Danijel Rouz Kolins sa 7:6, 6:0, a njen meč obeležio je i prekid zbog zatvaranja krova na Rod Lejver Areni, zbog neverovatne vrućine, još pre okršaja je temperatura dostigla 42 stepena, ali su se i u tim uslovima dobro držale igračice.

Kuriozitet finala je da će borba za trofej biti i borba za prvo mesto WTA liste, pošto će od ponedeljka pobednica biti na tronu. Trenutno je Osaka u prednosti sa 40 bodova više i direktan duel će odlučiti, a titula bi bila veliko priznanje i za našeg trenera Sašu Bajina, koji je uz Osaku.

– Očekivala sam da će se vratiti, igrale smo mnogo puta i dobijala me je više puta. Očekivala sam žestoku borbu i rekla sam sebi da moram da se borim najjače što mogu – rekla je emotivna Japanka na kraju susreta.

Prelomio je momenat u trećem setu, kada je u drugom gemu Japanka čak tri brejk lopte sačuvala. Već u sledećem gemu, oduzela je servis tako što je na nuli ostavila Pliškovu!

– Toliko sam bila uplašena da nisam mogla da serviram. Molila sam se da pogodim servise – priznala je Japanka, sa kojom je već do sada Bajin napravio veliki podvig.

Finale je na programu u subotu od 9.30 po srednjoevropskom vremenu i biće prvi međusobni duel Kvitove i Osake. Osaka već iza sebe ima titulu US Opena iz 2018, Kvitova je pokorila Vimbldon 2011. i 2014, ovo joj je prvo finale Australijan opena i grend slema generalno van Vimbldona.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!