NOVO POJAČANJE: Partizan dovodi Kenijsku mašinu za golove!

Kenijac Tokmak Nguen stiže iz norveškog Stromgodseta, nova šansa Dejanu Georgijeviću

JEDAN je stigao, dvojica su na pragu. U Partizanu su ubrzali aktivnosti oko angažovanja novih pojačanja u ovom zimskom prelaznom roku. Posle promocije Muse Ndžaja, po sličnom “norveškom receptu” crno-beli žele da dovedu i ofanzivnog vezistu Tokmaka Tokija Nguena. Drugi pik je napadač Dejan Georgijević iz Ferencvaroša, momak ponikao u Partizanovoj školi fudbala.

Tokmak Toki Nguen (25) danas je stigao u Beograd na pregovore. Rođen je u Keniji, ali se već kao petogodišnjak preselio u Norvešku, tako da je do sada nastupao samo za mlađe kategorije ove države. Karijeru je počeo u Stromgodsetu, za ovaj tim je od 2011. odigrao 78 utakmica i postigao 16 golova. Kratak period proveo je na pozajmicama u Berumu i Mijondalenu. Za selekcije Norveške (U-18) i (U-19) odigrao je po jednu utakmicu.

Tokmak je ugovorom vezan za Stromgodset do juna i Norvežani ga neće pustiti bez određenog obeštećenja. U Partizanu su procenili da je Kenijac kvalitetan igrač i zato su intenzivirani pregovori oko njegovog dovođenja. Ukoliko se ostvare namere, crno-beli će dobiti i drugog afričkog Norvežanina, jer i Musa Ndžaje stiže iz Stabeka.

Ovih dana očekuje se i dolazak Dejana Georgijevića, centarfora Ferencvaroša. Danas mu je rođendan, napunio je 25 godina, pa bi mu povratak u matični klub bio najlepši poklon. Prva opcija je da bude pozajmljen do kraja sezone, uz mogućnost otkupa ugovora od Mađara.

Georgijević je bio priključen prvom timu Partizana 2011. kao talentovani špic prvo kod Aleksandra Stanojevića, a zatim je bio u kombinaciji za vreme prvog mandata Marka Nikolića. Nije upisao debi u najjačoj postavi. Posle toga, igrao je u Teleoptiku, pa po jednu sezonu u Spartaku iz Subotice i Inđiji. Od 2016. dve sezone je nosio dres Voždovca, u kome je postigao 12 golova na 41 utakmici. Na startu ove sezone prelazi u Ferencvaroš, gde je odigrao sedam utakmica i postigao jedan gol. Povrede su ga omele da se nametne i ostvari bolji učinak, pa bi povratkom u Partizan dobio pravu priliku da oživi karijeru.

MARKOVIĆ BLIZU ĐENOVE
SVETOZAR Marković (18), supertalentovani defanzivac Partizana, mogao bi ove zime da se preseli u Seriju A. Crno-beli su za Markovića dobili ponudu Đenove vrednu 3,5 miliona evra i ovaj transfer bi uskoro trebalo da se ozvaniči.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!