ŠUŠKA SE U ZVEZDI: Ovo su tri kandidata za NAPADAČA!

Iako su čelnici srpskog šampiona najavili da će biti više odlazaka nego dolazaka, u ovom zimskom prelaznom roku najviše su se dopunjavale one pozicije na kojima je bio najveći promet

TRI i više kandidata, a mesto samo jedno. U ofanzivnom delu tima Crvene zvezde trenutno vlada pravi krkljanac jer je konkurencija više nego žestoka. Iako su čelnici srpskog šampiona najavili da će biti više odlazaka nego dolazaka, u ovom zimskom prelaznom roku najviše su se dopunjavale one pozicije na kojima je bio najveći promet.

U samom špicu, Ričmondu Boaćiju i Milanu Pavkovu priključio se Aleksa Vukanović iz Napretka, prvi strelac Superlige, tako da je neminovnost bila da Nikola Stojiljković napusti klub posle samo jedne polusezone i preseli se u Majorku.

Mladi Dejan Joveljić jesenas je potvrdio veliki potencijal dok ga je trener Vladan Milojević gurnuo u vatru. Na dobrom je putu, sigurno je da će nastaviti da vreba svaku priliku. Iako je pozicija centarfora njemu prirodna, neće mu smetati i da svoje mesto pod suncem traži i po boku. A tek je tu je gusto sito.

Krilnih napadača u Zvezdinom timu je najviše. Brzonogi Slovak Erik Jirka ostao je uz najjači tim, iako je najavljeno da će prvo ići negde na pozajmicu. Pored njega i Joveljića, za levi i desni napadački bok konkurišu još (neprikosnoveni) El Fardu Ben, Veljko Simić, Slavoljub Srnić, Džonatan Kafu i Milan Jevtović. Mesto “pakera” rezervisano je za majstora Marka Marina, Lorenco Ebisilio je druga opcija, tako da će novajlija Miloš Vulić iz Napretka od starta morati da “grize” za svaki minut, jer se šansi još uvek nada i Dejan Meleg.

Kaže se da od viška glava ne boli, za visprenog trenera Vladana Milojevića je najvažnije da kroz pripreme svakom pronađe odgovarajuće mesto i minutažu. Sigurno je da će biti novih odlazaka i pozajmica koje će rasteretiti ovu gužvu u napadu.

MANjE MEČEVA
CRVENA zvezda je pred početak sezone planski dovela veći broj igrača, što se pokazalo kao ispravno. U jesenjem delu crveno-beli su odigrali čak 37 utakmica, pa su zbog opterećenja rotacije bile česte i normalne. Međutim, na proleće Zvezdu čeka još 16 kola u Superligi i moguća četiri meča u Kupu, tako da joj više ne treba ogroman igrački kadar.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!