SAD JE I ZVANIČNO: Crveno-beli predstavili NEVEROVATNO pojačanje!

Arsenal je dobio pojačanje do kraja sezone

Čekali su navijači Arsenala potvrdu – i evo je. Stigao je Denis Suarez, a klub iz Londona je to objavio na svom sajtu. U pitanju je pozajmica do kraja sezone sa opcijom kupovine.

Za početak Tobdžije će na račun Barselone uplatiti 2.500.000 evra na ime šestomesečne pozajmice. Još se pregovara oko obeštećenja za otkup ugovora, ali katalonski Spot tvrdi da će ono biti između 25.000.000 i 30.000.000 evra. Što znači da će Suarez morati da ostavi baš dobar utisak na Emirejtsu ako planira da tamo i ostane. Mada, Unaj Emeri mu je navodno već obećao minute. Zato Suarez i nije hteo u Betis, iako je Barsa naginjala ka takvom rešenju.

Podsetimo, pre odlaska na Emirejts, Suarez je za veću platu prihvatio da ugovor produži do 2021. godine. Emeri je kao Španac insistirao na dovođenju ovog igrača tokom celog januara, a i Suarezu je prijalo da ode kod španskog trenera čime bi jezička dilema bila automatski otklonjena.

Ovo sve znači da će Suarez imati priliku da ponovo radi sa Unajem Emerijem. Denis je proveo sezonu 2014/2015 na pozajmici u Sevilji gde je bio deo ekipe koja je 2015. godine osvojila Ligu Evrope.

Zato je sam trener Arsenala istakao zadovoljstvo odrađenim poslom.
„Veoma smo srećni što nam se Denis priključio. To je igrač kog dobro poznajem i sa kojim sam radio u Sevilji. Donosi nam kvalitet i opcije u različitim napadačkim pozicijama. Sigurno će moći da nam pomogne“, rekao je Emeri kome se ispunila želja.

Ostalo je da se odradi samo preostala papirologija, ali to je sve formalnost. Arsenal je i zvanično dobio pojačanje iz Barselone.

Suarez nije uspeo da se izbori za željenu minutažu kod Ernestea Valverdea, pa je zato odlučio da napusti klub u koji je stigao na leto 2016. godine iz Viljareala i da na drugom mestu potraži veću minutažu. Izbor je pao na Arsenal, mada je i Čelsi bio zainteresovan.

Kao Suarezov osnovni kvalitet ističe se to što može da odgovori naviše pozicija u veznom redu.

Nosiće broj 22 u Arsenalu.
„Jedna od stvari koje se malo znaju od meni je da sam kao mali gledao Premijer ligu. Obično sam gledao Bergkampa i Anrija. Oni su legende kluba i nadam se da ću pratiti njihov put“, rekao je Suarez.

OVU PONUDU ĆE TEŠKO ODBITI: Marin USKORO odlazi!