STRAŠNA PRIČA: Najbolju Srpsku teniserku zamalo ubili nožem!

Legendarnu Moniku Seleš i Čehinju Petru Kvitovu povezuje jedna neverovatna životna priča.

Obe su preživele stravičan napad psihopate i uspele su da se vrate na teren.

Sada već davne 1993. godine legendarna Jugoslovenska teniserka preživela je stravičan napad. Monika je igrala meč četvrtfinala turnira u Hamburgu, protiv Magdalene Malejeve. Između gemova sa tribina je uleteo Ginter Parhe i nožem ubo u leđa jugoslovenku teniserku. Nemac je napao Moniku nožem dužine 23 centimetara. Parhe je Moniku ubo u predelu lopatica, a rana dubine 1,5 cm zauvek je promenila istoriju tenisa. Ovaj incident šokirao je ceo svet.

Ginter Parhe, koji je tada imao 38 godina bio je opsesivni navijač Nemice Štefi Graf, nije mogao da podnese činjenicu da njegova miljenica više nije prva teniserka sveta, jer ju je sa tog mesta pomerila Selešova.

Selešova je zbog povrede morala da napravi dužu pauzu. Ona se vratila tenisu posle dve godine i uspela je da osvoji još jedan Gren slem nakon incidenta – Australijan open 1996. godine.

Verovali smo da ovakav scenario nikada više nećemo gledati, međutim, sličan horor preživela je i Čehinja Petra Kvitova. I hrabra Čehinja je uspela da se vrati na teren nakon što je preživela jeziv napad psihopate, a sudbina je htela da kao i Monika najlepše stranice nakon povratka ispiše upravo u Melburnu.

„Još ne verujem da opet igram tenis, da sam u finalu jednog ovakvog turnira“ rekla je Kvitova nakon plasmana u veliko finale.

Samo četiri dana pred katolički Božić 2016. godine dogodio se stravičan incident. Na pragu kuće Petru je napao manijak i isekao joj šaku leve ruke.

GROM IZ VEDRA NEBA: Ništa od Novaka i Nadala!

„Nisam mogla da se oporavim od šoka. Bilo mi je teško da se psihički vratim, jako teško“ priznala je Petra.

Monika Seleš joj je odmah pružila podršku. Pozvala ju je i dogovorile su se da se sretnu na Vimbldonu. Razgovarale su dugo o strahovima, povratku u normalan život.

„Monika mi je zaista puno pomogla“ rekla je jednom prilikom Petra.

Kvitova blista na startu sezone, ukoliko ukoliko trijumfuje u Melburnu od ponedeljka će biti najbolja teniserka sveta.

Petra je pre nesreće trijumfovala na Vimbldonu 2011. i 2014. godine.