UPRAVA ZVEZDE: Dolaze još dvojica, KLJUČNI igrači!

Čelnici crveno-belih pregovaraju i sa golmanom Milanom Borjanom. U Antaliju ne idu Kafu i Meleg, Srnić blizu odlaska u Las Palmas

SNEG veje, a na „Marakani“ kao u košnici. Pred sutrašnji put u Antaliju na drugi deo priprema, u našem najtrofejnijem klubu su se potrudili da se „spakuje“ još nekoliko vrednih pojačanja i učvrste ugovori sa standardnim prvotimcima.

Zamenik kapitena Vujadin Savić je i zvanično produžio ugovor do 2020, juče su se vodili razgovori da i golman Milan Borjan uradi isto. Lepe vesti su i to što se pregovori oko angažovanja dva kapitalna pojačanja, Marka Ivanića i Milana Gajića, privode kraju, pa su velike šanse da i njih dvojica na proleće budu vedete crveno-belih u borbi za duplu krunu.

Ljubimac navijača Vujadin Savić je uradio ono što se i očekivalo od njega. Posle odlaska Miloša Degeneka u Al Hilal, komandant Zvezdine odbrane se zahvalio turskom Trabzonu na lepoj ponudi. Ostao je u svom voljenom klubu, koji mu je, kao što je bio red, povećao primanja. Nezvanično, Savić će bez bonusa zarađivati 300.000 evra godišnje, što je za trećinu više nego pre. Tokom jesenjeg dela, uprkos tome što je imao problema sa povredama, odigrao je 17 mečeva. Od kada se vratio u Zvezdu, pre godinu i po, nametnuo se kao vođa ekipe i čvrst oslonac trenera Vladana Milojevića.

– Izuzetno sam zahvalan upravi što su mi ponudili novi ugovor. Želja mi je da kao kapiten osvojim duplu krunu sa Crvenom zvezdom, takođe, još nisam postigao gol, tako da sam u Zvezdi sve dok ne dam gol, što znači – do kraja života. Šalu na stranu, presrećan sam, zadovoljan, kao i svi u mojoj porodici zbog novog ugovora – rekao je Savić na predstavljanju.

Velika želja svih u klubu je da posle Savića „vernost“ produži i Milan Borjan. Crveno-bela jedinica je blistala na Zvezdinom golu, pogotovo u kvalifikacijama i Ligi šampiona. Ugovor mu ističe sledećeg leta, novi bi bio na duže staze i sa većom godišnjom platom.

Mirko Ivanić, vezista Bate Borisova i crnogorske reprezentacije, godinama je Zvezdina velika želja koja bi mogla da se uskoro ispuni, jer su Belorusi spustili obeštećenje ispod milion evra.

Biće i odlazaka. Na spisku putnika za Antaliju neće biti Brazilca Kafua i Dejana Melega. Obojica idu na pozajmicu, prvi u Baku, drugi u Levadijakos, dok je Slavoljub Srnić blizu odlaska u Las Palmas.

ZVEZDA I BORJAN: Bez dogovora!