UZNEMIRAVAJUĆA SCENA NA DAKAR RELIJU: Ruski kamiondžija PREGAZIO čoveka!

Bivši šampion Dakar relija Andrej Karginov diskvalifikovan je sa ovogodišnje trke u konkurenciji kamiona, pošto je svojim vozilom udario posmatrača, a da se potom nije zaustavio i pokazao interesovanje za njegovo stanje.

Ruski vozač Andrej Karginov napravio je haos tokom poslednje etape čuvenog „Dakar Relija“, kada je iz još nepoznatih razloga uleteo među malu grupu ljudi usred pustinje i jednog od njih teško povredio.

U pitanju je Južnoafrikanac koji jedini nije uspeo da izbegne točkove kamiona, pod koje je podleteo i zaradio prelom potkolenice. On je sa teškom povredom transportovan u bolnicu u najbližem gradu Arekipi, u Peruu, inače zemlji domaćinu ovogodišnjeg, 41. po redu izdanja relija.

Organizacija čuvenog relija je odlučila da diskvalifikuje Rusa koji je do tada imao već dve etapne pobede i bio je treći u plasmanu.

„60-godišnji posmatrač iz Južne Afrike je posmatrao trku iz neobezbeđene oblasti kada ga je kamionom udario Karginov. Sudijska komisija je takmičara isključila sa relija jer nije stao i konstatovao stanje povređenog“, saopštila je uprava Dakar relija.

Trenutak kada Karginov naleće na grupu gledalaca kreće od 05:09 minuta snimka.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!