ZVANIČNO: Policija se OGLASILA povodom Sale!

Veliki napori ostali bez rezultata.

Šanse da Emilijano Sala i pilot aviona budu pronađeni definitivno su svedene na minimum pošto je britanska policija objavila da je pretražila ostrvo Beru i da nema traga letelici u kojoj je bio fudbaler Kardif Sitija. Avion je nestao u ponedeljak, a potraga nije dala rezultat.

Kapetan policije Dejvid Bekerr saopštio je da uprkos brojnim naporima nema traga nestalom avionu i da policija obustavlja potragu.

– Uprkos svim naporima u potrazi u okolini Kanalskih ostrva koji su pokrivali područje od oko 1.700 milja i koje smo prošli više od jednom, kao i pokušaj da se mobilni telefon pronađe preko satelita, nismo uspeli da pronađemo trag nestalog aviona sa jednim pilotom i jednim putnikom. Prošli smo kroz aktivnu potragu koja je trajala 24 sata, sa ukupno 80 sati vazdušne potrage, sa tri aviona i pet helikoptera. Uključena su i dva spasilačka broda, a imali smo i pomoć brodova. Šanse da ima preživelih su izuzetno male. Naše misli su sa porodicama pilota i putnika. Iskoristili smo sva moguća sredstva i sve moguće resurse da istražimo najbolje što možemo, za što bih želela da izrazim zahvalnost svima koji su uključeni u potragu. Poslednja potraga za avionom koji je nestao je upravo završena. Iako više nećemo aktivno tražiti, ova nesreća ostaje otvorena i mi ćemo biti u kontaktu sa svim brodovima i avionima u ovoj oblasti kako bismo bili obavešteni da li nešto primećuju – navodi se u saopštenju policije.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!