ZVANIČNO ZA PONOS: Votford kupio najboljeg iz Voždovca!

Iz Voždovca u Premijer ligu, možda preko Serije A

Pominjalo se još od letos, ali su klubovi ćutali. Sve dok Voždovac na klupskom sajtu nije ozvaničio: Filip Stuparević novi je igrač Votforda!

Transfer koji sve u taboru Zmajeva čini neizmerno ponosnim, ne samo zbog direktne prodaje u jednu od lita petice, već i zbog za srpske uslove astronomskog obeštećenja. Prema saznanjima MOZZART Sporta Englezi će za transfe 18-godišnjeg napadača platiti 3.000.000 evra!

Stuparević bi Beograd moga da napusti već u januaru, mada se Voždovac upinje da ga zadrži do kraja sezone. Ostaje samo da se vidi i da li će ga Votford – što je već praksa u tom klubu kad su mladi igrači u pitanju – prvo poslati na doškolovavanje u Udineze. S obzirom da je Stuparević u danima pred Novu godinu lekarske preglede prošao baš u Italiji sasvim je to realna opcija. Filip Stuparević je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Stršljenovima.
„Sve se jako brzo dogodilo, ali sam presrećan. I dalje pamtim debi u dresu Voždovca kao najmlađi igrač i golove najvećim rivalima, boravak u klubu je bio zaista neprocenjivo iskustvo. Želeo bih da istaknem veliku zahvalnost svojoj porodici na podršci, kao i Fudbalskom klubu Voždovac, koji i sam funkcioniše kao jedna porodica. Takođe, zahvalnost dugujem svima u klubu koji su radili zajedno sa mnom na mom napretku, počevši od trenera i Direktora omladinske škole, kao i Direktora kluba“, rekao je najmlađi debitant u istoriji Superlige.

Zadovoljni trljaju ruke i u samom klubu. Ako izuzmemo Crvenu zvezdu i Partizan, pa OFK u vremenu kad je odlazio recimo Slobodan Rajković, te Vojvodinu samo u slučaju Gojka Kačara, Stuparevićeva prodaja je na samom vrhu liste najboljih poslova superligaša.
„Ovaj transfer nam daje podstrek i potvrdu da je rad u klubu, kako u mlađim kategorijama, tako i u prvom timu, ozbiljan i da može donositi rezultate. Ozbiljan pristup se isplatio, te možemo reći da imamo spreman višegodišnji plan po pitanju rada prvog tima, sa posebnim akcentom na rad omladinske škole i na tome ćemo graditi budućnost kluba. Još jednom se zahvaljujem svim u klubu, ovo je naš zajednički uspeh“, naglasio je Grkinić.

Podsetimo, iz Voždovca su u ozbiljne evropske klubove otišli i Aleksandar Filipović (BATE Borisov), Saša Ivković (Maribor), Dejan Georgijević (Ferencvaroš), Zoran Popović je sa Crvenom zvezdom igrao Ligu šampiona… Ali Votford je sa finansijske strane sasvim druga dimenzija.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!