NE BAŠ PRAVI TRENUTAK: Kardif će biti sankcionisan zbog Sale!

Velški klub mora da isplati obeštećenje Nantu inače će biti kažnjen

Kako prenosi novinska agencija Asošijejted pres, Kardif se nalazi pred kaznom ukoliko ne isplati Nantu 17 miliona evra obeštećenja za preminulog fudbalera Emilijana Salu, čije je telo izvučeno sa dna Engleskog kanala u letelici koja se srušila.

Emiliano Sala je prešao iz Nanta u Kardif, za rekordnih 17 miliona evra, dogovor je zaključen, Argentinac je predstavljen u novom klubu, a zatim se vratio u Nant da se pozdravi sa prijateljima, a posle pozdrava je otišao na svoj poslednji put…

Avion je na putu za Kardif pao u Lamanš, a posle potrage koja ej trajala desetak dana ustanovljeno je da je završio na dnu mora i ispostavilo se da je u njemu telo Sale.

Pošto je FIFA potvrdila transfer nekoliko sati pre nesreće, on je validan, a Kardif je stopirao isplatu dogovorenu u tri rate jer je zatražio potrebnu dokumentaciju nesreće kako bi opravdao transfer, ali i ustanovio ko je odgovoran za nebezbedan let njihovog najvećeg pojačanja u istoriji.

Nant je službenom porukom opomenuo Kardif da ispoštuje obaveze na koje je pristao, čak je spreman i za pokretanje tužbe ako ne dobije ratu u zadatom roku.

Takođe, i menadžeri poput lešinara čekaju svoj deo, tako da su „Plave ptice“ u bezizlaznoj situaciji.

Ukoliko ne ispoštuje dogovor, Kardif može da se suoči sa kaznom gubitka bodova. Pema pravilima ovde postoje dva rešenje. Jedno je da se obe strane obrate Svetskoj fudbalskoj federaciji i odboru za status igrača, ali postoji i mogućnosot žalbe arbitražnom sportskom sudu (CAS).

Kardif trenutno ima 22 boda i zauzima 18. mesto Premijer lige. U slučaju presude, nije poznato koliko bi Kardifu bodova moglo da bude oduzeto.