OVO ĆE SVE ODUŠEVITI: Zvezda i Partizan u poznatoj fudbalskoj igrici!

Zimska pauza se bliži kraju, a klubovi vrše završne pripreme za nastavak takmičenja. O planovima Zajednice klubova Super lige i Prve lige Srbije, izazovima koji predstoje, međunarodnoj saradnji i svojim očekivanjima, govorio je u generalni sekretar Zajednice, Darko Ramovš.

– Mi se još uvek privikavamo na novi model poslovanja. sada smo zajednica kompletnog profesionalnog fudbala u Srbiji. U proteklom periodu desile su se neke pozitivne stvari, jedan od njih je sistem ‘Komet’, koji je implementiran u profesionalni fudbal u Srbiji, a očekuje ga implementacija i u amaterski. On će olakšati funkcionisanje klubova i organizaciju samih takmičenja, rekao je Ramovš.

U ovoj sezoni promenjen je i sistem takmičenja u PLS.

– Po prvi put imaćemo baraž u Prvoj ligi Srbije. Ekipe će imati veći fond utakmica i takmičenje će biti zahtevnije za klubove. Nadamo se da će se to pokazati kao dobro, ističe gensek Super i Prve lige Srbije

Novina u funkcionisanju profesionalnog fudbala u Srbiji je da će nadzorni organi Superlige i Prve lige Srbije funkcionisati objedinjeno.

– Mi kao zajednica dobili smo izazov i zadatak da pronađemo nove modele za funkcionisanje. Naša je misija da obezbedimo što bolji model za takmičenje naših klubova. Ne možemo se pohvaliti time da je profesionalizam u PLS na visokom nivou. Praksa je u ozbiljnim zemljama da se profesionalni fudbal nalazi pod jednom kapom. Ideja jeste bila da dobijemo veći marketinški prostor i više interesovanja za unapređenje srpskog fudbala. Mnogo je zadataka pred nama, nadam se da će to biti izazov za sve učesnike u profesionalnom fudbalu. Možda uspemo da pronađemo model dugoročnog strategijškog planak kojim ćemo pomeriti naš fudbal u pozitivnom smeru, kaže Darko Ramovš.

Ljubitelje fudbala i video igrica uskoro očekuje jedna dobra vest.

Smatramo da postoji dosta stvari koje se mogu unaprediti. Superliga i Prva liga Srbije nemaju naslovnog sponzora, to se često spominjalo, taj problem još nismo rešili. Smatram da postoji veliki prostor da se to pronađe. Da na taj način obezbedimo dodatan priliv za funkcionisanje zajednice i pomoći klubovima. Ideja je da se napravi ugovor sa jednom izraelskom firmom koja se bavi izradom igrice ‘Real Manager’ koja je popularna u većini evropskih liga. Ona bi pratila tok prvenstva i praktično promovisala naše prvenstvo i igrače, omogućivši marketinški prostor koz koji bi mogli da obezbedimo dodatne prihode, objašnjava Ramovš.

DAN ZA ISTORIJU: Haos u beogradu, dva večita derbija u istom danu!