“ŽULE“ PUN OPTIMIZMA: Gajića ne vidim kao KONKURENCIJU!

Desni bek Crvene zvezde Filip Stojković govorio je za HotSport o pripremama u Beleku, druženju van treninga, sve jačoj konkurenciji u timu, Crnoj Gori, ali i ponudama koje je prošlog leta odbio.

Fudbalski je stasao u vreme kada na ‘Marakani’ nisu marili za svoju decu. Nažalost, imao je tu nesreću, te je do najveće srpske fudbalske pozornice morao okolnim putem preko Čukaričkog. Sada je tu, miljenik je Delija, a ljubav prema klubu u kom je odrastao i za koji navija pokazao je time što je ove zime produžio ugovor do 2022. godine.

Filip Stojković dobro poznaje sistem rada trenera Vladana Milojevića na pripremama sa kojim već godinu i po dana sarađuje na našem najvećem stadionu, a ranije su zajedno radili u Čukaričkom. Zbog toga pouzdanom desnom beku nisu teško pale pripreme u Pafosu i Beleku.

– Dobro radimo svi, hvala Bogu nema tih povređenih igrača, par nekih malih povredica, ali sve je ok. Dobili smo četiri od četiri utakmice, u petak imamo tu generalnu probu i onda sledi povratak kući i nastavak prvenstva – počeo je priču za HotSport popularni ‘Žule‘.

Letos te je Vladan Milojević u Austriji koristio kao štopera što nije tvoja priordna pozicija, šta više i odigrao si pred kraj jesenje sezone na toj poziciji. Evo i sad u Turskoj si ponovo u paru sa Savićem, Babićem ili Milunovićem. Da li je lako preorijentisati se sa desnog beka na štopera?

– Imamo taj limitiran broj igrača na štoperu, ovde su njih trojica, Milunović se vratio iz teške povrede, Vujadin i Babić takođe ponekad imaju probleme, tako da je šefu sigurno potrebna alternativa za svaki slučaj. U priči sa njim to mi je objasnio i svi znaju koja je moja prirodna pozicija. Nije lako, ima nekih promena, navikao sam da stalno idem gore da napadam prostor, a ovde moraš da braniš prostor. Ali za to i služe pripreme kako me te promene ne bi iznenadile u zvaničnim utakmicama.

Cimer ti je Vujadin Savić kako ovde u Turskoj provodite slobodno vreme?

– Nije nam dosadno, uvek imamo neke priče, neke zanimacije. Igramo društvene igre, tu je Soni, tako da nam brzo prođe vreme. Dosta odmaramo, posle treninga spavamo i on i ja.

Stigao je sada i Milan Gajić, novi saigrač na tvojoj poziciji. Čini se da je nikad žešća konkurencija na desnom beku?

– Dobro, trener će na kraju odlučiti ko će igrati, sigurno da je sada zdrava konkurencija. Ima nas trojica na toj poziciji, malo je utakmica do kraja sezone, tako da videćemo. Dobićemo svi šansu, ko je bude najbolje iskoristio – igraće, kao što je bilo i do sada – iskren je bio Filip Stojković.

Da li je letos bilo ponuda da odeš u inostranstvo?

– Bilo je ponuda, ali pred kraj prelaznog roka. Najviše iz Francuske i Belgije, ali ne bih o imenima klubova.

Odlučio si ipak ove zime da produžiš ugovor sa Crvenom zvezdom. Da li je bilo neke dileme?

– Nije bilo dileme, ja sam prvi produžio od svih igrača ugovor. Zvali su me ljudi iz kluba i u dan smo se dogovorili sve. Potpisao sam i svi znaju da je meni Zvezda pored svoje kuće, druga kuća, tako da sam za Zvezdu uvek tu.

Čini se da je došlo vreme kada igrači ne žure sa odlaskom iz Crvene zvezde.

– Sigurno da jeste došlo vreme, mislim da finansijski stojimo dobro, što je najvažnije za klub, da su igrači zadovoljni i da dolaze na trening zadovoljni. Što se tiče te strane ocena je ‘deset’. Što se treninga tiče sve je na maksimalnom nivou. Do leta će biti gotova teretana i medicinski blok, Zvezda diže tu lestvicu što se tiče kvaliteta i jasno je da je pred klubom svetla budućnost – ohrabrio je navijače ‘Žule‘.

Da li bi prihvatio ponudu, recimo, da ona stigne iz neke egzotične zemlje ili Kine?

– Mislim da kada bi stigla neka ponuda koja bi me finansijski obezbedila za ceo život – sigurno da bih otišao. Lagao bih kada bi rekao da ne bih.

Da možeš da biraš novac u Kini ili MLS ligu i lep grad u Americi šta bi pre izabrao?

– Iskreno bih pre prihvatio novac. Igramo za novac, mislim da smo u našem sportu limitirani što se tiče tih nekih igračkih godina, imamo taj rok trajanja dokle možemo da igramo. Šta obezbediš do tada – obezbedio si, šta napraviš – napravio si. Svaka šansa bi trebalo da se iskoristi – odabrao je Filip Stojković.

Šta je na kraju presudilo da zaigraš za reprezentaciju Crne Gore, a ne za Srbiju?

– Bilo je oko toga svakojakih priča, a presudila je ta što nisam dobijao poziv kada sam to zaslužio dobrim igrama. Posle sam dobio poziv od Crne Gore, imao sam 24 godine, razmišljao sam dosta, čekao poziv Srbije, dobio odgovor da moram da sačekam da neki igrači na toj poziciji završe karijeru da bih dobio šansu. To bi već bila moja 26 ili 27 godina, presudio je taj trenutak da čekam neke druge igrače… Ali ne žalim, ja sam iz Srbije, volim Srbiju i drugarima iz selekcije ‘orlova’ želim veliki uspeh u narednim takmičenjima – jasan je bio desni bek Crvene zvezde.

Da li je istina da te za Crnu Goru vezuje samo devojka koja je odande?

– Jeste, to sam rekao medijima. Kako je, tako je…

Šta bi za kraj poručio ‘Delijama’ pred početak prolećnog dela takmičenja?

– Titulu sigurno, a za Kup ćemo dati sve od sebe. Samo neka veruju u nas i neka nas podrže na svakoj utakmici kao što je to bilo i do sada – zaključio je Stojković.

SJAJNE VESTI: Bivši fudbaler Zvezde POBEDIO leukemiju!