AFERA SE NASTAVLJA: Prosinečki šmekerski odgovorio Vranješu!

Prvi put posle dve operacije, Robert Prosinečki je u intervjuu za Sportklub razgovarao sa čuvenim novinarom Sabahudinom Topalbećirevićem, a glavna tema bila je reprezentacija BiH.

Prosinečki vodi BiH kao selektor, a posebno je osetljivo pitanje Ognjena Vranješa, nekadašnjeg stuba odbrane, koji je skandalima sebi uskratio mesto u timu.

Imao je i Vranješ oštag odgovor, revoltiran je zbog odstranjivanja sa spiska, na šta je Prosinečki odgovorio.

– Mislim da smo o tom slučaju već sve rekli i da to ne treba potencirati. Mogu samo da kažem da je Ognjen jednostavno u ovom trenutku bez kluba, uz sve afere koje su evidentne i nisam ih ja izmislio. Dok je igrao za reprezentaciju dao je svoj maksimum i zbog toga žal zbog svega ovoga. Nije Robert Prosinečki oterao Vranješa kao što svi pričaju nego je on sam sebe oterao – rekao je Prosinečki.

Inače, Vranješ je rekao da je „jadno da se ne gleda nečiji učinak i doprinos koji je dao reprezentaciji, već se gleda to u čijem je krevetu bio“.

Pored toga, Prosinečki je opisao zdravstveno stanje.

– To je jednostavna stvar zbog koje je najvažnije doći na vreme da ne bude sepse, imao sam problema sa crevima. Doktri to kažu drugačije, a mi kažemo ‘puklo’ i tako. To je problem koji sam imao, potrajali su i oporavak i operacija, ali sada sam dobro – poručio je Prosinečki.