KRSTAJIĆU SUŽEN IZBOR: Ovo je tim za Nemačku!?

Na teškom ispitu naći će se fudbalska reprezentacija Srbije u sredu, pošto će se jednoj od najboljih selekcija sveta suprotstaviti bez nekoliko najvažnijih pojedinaca.

Loše vesti preneo je u ponedeljak selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić. Dva dana pred prvi meč koji će „Orlovi“ odigrati u 2019. godini kadrovska situacija u državnom timu ne deluje dobro i mnogi se plaše da nam preti debakl u Volfsburgu.

Meč koji će reprezentacije Nemačke i Srbije odigrati 20. marta nema takmičarski karakter, ali dolazi pet dana pred prvu utakmicu koji će naš nacionalni tim odigrati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i kao takav može da utiče na atmosferu u ekipi.

„Orlovi“ će na megdan Nemačkoj bez povređenih Aleksandra Kolarova, Nemanje Matića, Ljubomira Fejse, Dušana Tadića, Filipa Kostića i Aleksandra Mitrovića, a rovit je i Nemanja R. Miletić koji je za vikend doživeo povredu skočnog zgloba.

To znači da će Mladenu Krstajiću izbor biti drastično sužen i da već sada možemo da naslutimo u kakvom sastavu će se Srbija suprotstaviti Nemačkoj.

Ukoliko svi roviti igrači koji bi mogli da nastupe protiv Portugala budu na poštedi, Mladen Krstajić bi u Volfsburgu mogao da izvede sledeću jedanaestoricu:

Srbija: Dmitrović – Rukavina, Milenković, Veljković, Bogosavac – Lukić, Maksimović – Gaćinović, Sergej, Ljajić – Jović;

Eventualne promene mogle bi da se dese i na štoperskim pozicijama, pa da u tom slučaju Spajić i Mitrović zaigraju umesto Milenkovića i Veljkovića, ali sa tako velikim rokadama Krstajić bi napravio preveliki rizik koji bi mogao da rezultira debaklom zbog neuigranosti igrača zadnje linije.

Na krilnim pozicijama u veznom redu Krstajić će pored Gaćinovića i Ljajića imati na raspolaganju Andriju Živkovića, Darka Lazovića i Nemanju Radonjića, a jedina alternativa Luki Joviću u napadu biće Aleksandar Prijović jer bi njegov imenjak Mitrović trebalo da bude pošteđen kako bi spreman dočekao meč u Lisabonu.

Utakmica Nemačka – Srbija igra se 20. marta, a pet dana kasnije „Orlovi“ počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo gostovanjem aktuelnom prvaku „Starog kontinenta“.