NEOČEKIVANO: LEGENDARNI tandem PONOVO u reprezentaciji!

Potpredsednik FSS-a za Telegraf opisao kako je njegov dugogodišnji saigrač postao pomoćnik Mladena Krstajića i šta će raditi kao njegov asistent

Nikola Žigić i Marko Pantelić su godinama bili ubitačan tandem u napadu reprezentacije Srbije i Crvene zvezde. Mogli su „žmureći“ da igraju i da u svakom trenutku pronađu jedan drugog, a to je rezultiralo mnogobrojnim golovima Orlova.

Sada se taj tandem ujedinio ponovo, ovoga puta u drugačijim ulogama i pokušaće da tu posebnu vezu prenese na uspehe reprezentacije Srbije, ovoga puta iz funkcionerskih i trenerskih fotelja.

Marko Pantelić je za Telegraf otkrio kako je uopšte i došlo do ideje da Žigić postane pomoćnik Mladena Krstajića. Iako je izgubio njegov kontakt, posle jednog intervjua, gde je javno apelovao da se čuju, uspeo je da ga pronađe, a onda su se šalili povodom toga.

Kako ste došli na ideju da kontaktirate Nikolu Žigića i da ga priključite stručnom štabu Mladena Krstajića u reprezentaciji Srbije?

– Posle završenog ciklusa u Ligi nacija došlo je do odlazaka iz stručnog štaba. Prema tome, stvorio se prostor za neka nova imena. Nikola Žigić ima veliku ambiciju da se bavi trenerskim poslom, u odnosu na ostale saradnike, selektor Krstajić je odlučio da za Žigića u ovom momentu ima mesta u stručnom štabu i dogovor je postignut brzo i jednostavno na obostrano zadovoljstvo.

Nedavno ste u jednom intervjuu rekli da ste izgubili kontakt sa Žigićem i apelovali ste da Vam se javi, ukoliko pročita tekst. Da li vam se javio posle toga i ako jeste, kako je izgledao Vaš razgovor?
– Da, čuli smo brzo posle toga. I šalili na račun svega što se u tom trenutku pojavilo po medijima. Nikola ima želju da se bavi trenerskom poslom i već prilikom prvog kontakta bio je veoma zadovoljan zbog ideje da bude deo stručnog štaba Mladena Krstajića.

Šta bi konkretno Nikola Žigić mogao da doprinese reprezentaciji Srbije i koji su njegovi kvaliteti koji bi bili od pomoći selektoru Krstajiću u stručnom štabu?
– Uz iskusne Simu Krunića i Vladimira Radenkovića, Nikola, kao nekadašnji istaknuti reprezetativac, će sigurno svojim igračkim iskustvom, željom i dobrom energijom doneti pozitivne stvari reprezentaciji Srbije. Bio je 10 godina u državnom timu. Ima veliko poštovanje igrača, značajno je i uvaženo ime srpskog fudbala, hoće da radi, da pomogne, ima iskrenu nameru da bude u službi reprezentacije Srbije i kao takav sigurno da zaslužuje našu podršku.

Žigić i Vi ste bili omiljeni tandem među navijačima dok ste igrali u napadu reprezentacije Srbije, koliko Vaš odnos može da utiče na još bolju atmosferu u taboru reprezentacije Srbije?
– S obzirom na to da će Nikola biti u svakodnevnom kontatku sa reprezentativcima i da ga svi veoma poštuju kako zbog igračkih i ljudskih kvaliteta, nemam dilemu da će njegovo prisustvo pozitivno uticati na atmosferu među samim igračima i stručnom štabu – zaključio je Marko Pantelić.