ENGLEZI: Nije bio penal, ali koga BRIGA!

Bivši igrači, ali i sudije smatraju da je Junajtedu poklonjen prolaz odlukom sudije Skomine, ali valjda nas je UEFA navikla na ovakve stvari…

Bura u Parizu, ali ko te pita, Skomina je posle VAR konsultacija pokazao na belu tačku, Rašford matirao Bufona za jedan od većih šokova poslednjih godina u Ligi šampiona.

U Engleskoj tvrde da nije bio penal.

„Nema šanse, nijedan sudija ne može da me uveri u to. Jasno, drago mi je da smo prošli, ali ne shvatam ovakvu odluku. Ako im je ovo pravilo, pogrešno je“, kaže Rio Ferdinand.

„Ideš na mene i ja sam udaljen pet metara i moram da držim ruke uz telo, to je nepoštena prednost za napadača“, dodao je slavni štoper.

Majkl Oven mislim slično.

„Mnogi će tvrdi da je ovo penal, ali nije, ni u milion puta ovo se ne svira, ovo je još jedan slučaj VAR u kome će vam svaki bivši fudbaler reći da nije penal, a sudija smatra da jeste. Postoji velika nesrazmera oko toga i to zabrinjava“, kaže Oven koji je igrao i za Liverpul i za Junajted.

Ipak, ne postoji pravilo, odnosno Skomina je primenio nešto što tek treba da stupi na snagu.

„Ovo će UEFA primenjivati, ali ovakav penal u PL nikada neće svirati. UEFA je dala instrukciju sudijama, ali razumem bes Parižana, Kimpembe nije namerno igrao rukom“, kaže Mark Klatenburg, bivši sudija.

„On se okrenuo i probao da skloni ruku, to je ključ, kada pogledate usporeni snimak, nema dileme, nije penal“, dodaje Klatenburg.

Ali, koga sada briga, Liga šampiona je postala poznata po spornim odlukama, ova je samo jedna u nizu, Junajted ide dalje, sve ostalo će se zaboraviti, pa i Nejmarov bes posle meča.