GOTOVO JE: Jović IMA novi KLUB!

Direktori se već sastali sa igračem

Barselona je došla u Milano samo s jednim razlogom – Luka Jović.

I imala je šta da vidi i čuje. Srpski napadač se sinoć po 16. put u poslednjih godinu i kusur dana (piše katalonski Sport) našao pod Barsinom lupom uživo i odgovorio je sjajnim golom za pobedu Ajntrahta i eliminaciju Intera u osmini finala Lige Evrope.

Znali su Barsini skauti i odranije čime Luka raspolaže i verovatno nisu bili iznenađeni partijom protiv Intera, ali razlika je što je sinoćnjoj partiji prisustvovao sam vrh Barsinog rukovodstva. Direktori Pep Segura i Erik Abidal, kao i Abidalov zamenik Ramon Planes su gledali utakmicu u društvu menadžera Edoarda Crnjara. Reč je o agentu koji je ranije posredovao u nekim manjim transferima kao što je prelazak Boatenga u Barsu, kao i još neki transferi u Španiji i Italiji. Ali koji ne zastupa Jovića i nema veze sa eventualnim transferom.

Nekoliko sedišta dalje je sedeo Fali Ramadani, vlasnik agencije LIAN Sports koja zastupa Jovića. Nije teško zaključiti da su pre i posle meča razgovarali o transferu. Pogotovo što im to ne bi bio prvi sastanak, jer su Segura i Ramadani već u nekoliko navrata ’oči u oči’ pričali o mogućnosti da Jović narednog leta dođe na Kamp Nou. Inače, Barsin direktor i glavni čovek za transfer politiku Pep Segura se prošlog četvrtka u društvu Gorana Vučevića sastao sa Jovićem u Frankfurtu posle prve utakmice sa Interom.

Očigledno je da je Jović prošao sve Barsine filtere što se tiče kvaliteta i da niko u klubu više nema dilemu da li je on to što traže. Posle toliko skautiranja i gledanja, Barsa je prelomila da je Jović idealan napadač koji će u budućnosti dobijati šansu kada Suarez odmara, a potom postepeno zameniti Urugvajca u špicu napada.

Nemački mediji su još pre nekoliko nedelja pisali da je Barsa postigla okviran sporazum sa igračem i Ramadanijem. Ostaju još da se usaglase detalji, ali i teži deo posla – sporazum sa Ajntrahtom. Nemački klub će prvo morati da aktivira otkupnu klauzulu od 6.000.000 evra iz Benfike i tek onda da pregovara o prodaji Jovića. Pominjalo se da je Barsa sprena da plati nešto iznad 40.000.000 evra za srpskog napadača, dok nemački izvori javljaju da že Ajntraht tražiti 60.000.000 ebvra za obeštećenje.

Kako god, Jović je iz dana u sve bliži Barseloni. Kako katalonska štampa napisa danas: „Ovo su ozbiljni simptomi Barsine rešenosti da kupi Jovića pre i završi sve nego što počne prelazni rok“.

Jer, konkurencija bi mogla da pokvari planove Barseloni. Ne bi Kataloncima bilo prvi put da im neko preotme „već viđeno“ pojačanje ispred nosa. Tako su prošli su luačjevima sa Vinisijusom i Rodrigom. A Real Madrid nije imun na Jovića.