NEVEROVATNO: Partizanov vezista IZBAČEN IZ STANA!

Salu Draman se vratio u Burkinu Faso

Bilo je takvih slučajeva i ranije. Dođe igrač, Grobari ga bukvalno ne upoznaju i ode iz Partizana. Takav fantomski stil viđen je, recimo 2012. kad je Žarko Tomašević došao u Humsku, potpisao ugovor, a da to niko nije obelodanjeno, da bi narednog leta prešao u belgijski Kortrajk, a u međuvremenu nije odigrao ni sekund za crno-bele. Jednako nevidljiv, bar za navijače, bio je i Salu Draman iz Burkune Faso koji je napustio Beograd bez ijedne zvanične utakmice za klub.

Centralni vezista, prema informacijama Sportskog žurnala, sedam meseci nije primio platu, a kako propisi FSS štite stranog fudbalera u slučaju da 90 dana ne dobije prinadležnosti, iskoristio je pravo da raskine ugovor i automatski postao slobodan igrač, vrativši se u otadžbinu. Kumovalo je tome saznanje MOZZART Sporta da su ga gazde stana, u kome je živeo godinu dana, izbacile iz istog, pošto klub nije platio kiriiju nekoliko meseci. Dramanu je prekipelo i digao je sidro.

Oni sa dobrom memorijom sećaju se da je Salu Draman u februaru 2018. potpisao četvorogodišnji ugovor sa Partizanom, ali nikad nije bio ni blizu prvog tima. Bivši trener Miroslav Đukić ga je samo jednom uvrstio u protokol superligaške utakmice, na gostovanju Voždovcu, posle čega je prosleđen na pozajmicu Teleoptiku. Kažu da je za prilike u Prvoj ligi Srbije bio zadovoljavajuči kvalitet, odigrao je 18 utakmica, planirao ga je trener Milan Ristić kao jednog od oslonca za prolećni deo sezone, međutim…

Ovaj slučaj, pak, otvara niz drugih pitanja, o kojima je – između ostalog – govorio Valeri Božinov, ukazavši da se Partizanovim fudbalerima duguje novac, suprotno rečima predsednika Milorada Vučelića da su plate redovne.