JUNAJTED JE SPREMAN: Sančo POSTAJE prvi ENGLEZ od preko 100 MILIONA!

Mlada zvezda Borusije Dortmund je prva želja Crvenih đavola za leto

Očekuje se da Mančester Junajted uskoro potvrdi Ole Gunara Solskjera kao trenera za narednu sezonu posle čega će biti određen i pravac u transfer politici. Mnogo toga će zavisiti i od Junajtedovog finiša sezone i da li će biti izboren plasman u Ligu šampiona, ali se velika pojačanja svakako očekuju. Pogotovo u slučaju plasmana u među četiri u Premijer ligi…

Junajted letos osim Freda i mladog beka Dalota nije ništa kupovao, prošao je i zimski prelazni rok bez pojačanja, pa se narednog leta očekuju neki atraktivni transferi. Vrlo verovatno i rušenje klupskog rekorda.

Kako piše ugledni ostrvski Telegraf, Junajted će pokušati da dovede najtalentovanijeg engleskog fufdbalera – Džejdona Sanča iz Borusije Dortmund. Mladi Englez blista u Nemačkoj posle odlaska iz Mančester Sitija gde nije video perspektivu, a nisu se mnogo ni trudili da ga zadrže. U Dortmundu je postao jedan od ključnih igrača iako mu je samo 18 godina i privukao je pažnju najvećih evropskih klubova. Malo je igrača u tim godinama i sa takvim potencijalom i kvalitetom kao što je Sančo.

Zbog talenta, činjenice da je Englez, ali i potencijalnog trljanja nosa Sitiju, Junajted bi mogao da odreši kesu i realizuje najveći transfer u klupskoj istoriji. I učini Sanča najskupljim Englezom svih vremena.

Da bi doveo Sanča, Juanjted će morati da plati makar 100.000.000 funti jer Borusija nema nameru da prodaje igrača čiji ugovor ističe 2022. godine. Ipak, za sumu od preko 100.000.000 evra bi morala da pristane jer je u Sančovu kupovinu uložila manje od 8.000.000 evra. Interesantno je da deo transfera pripada i Sitiju. Spekuliše se da Građani imaju 15 odsto od prodaje Sanča tako da bi od transfera u Junajted mogli da dobiju oko 20.000.000 evra.

Ukoliko ne uspe u nameri da dovede Sanča, Junajted će se okrenuti prekobrojnima iz Real Madrida poput Iska ili Gereta Bejla. Ali mladi Englez ostaje prva meta.