REZIME NOĆI U NBA: Nagetsi u PADU forme, Lebron bez PLEJOFA, Kingsi POBEDILI, Bogdan i Bjelica SOLIDNI, Jokiću DABL-DABL!

Denver izgubio treću u nizu, Lejkersi daleko od plej ofa. Kingsi i dalje jure doigravanje

Sparsi su u Teksasu sasvim drugačija ekipa. Nakon loših partija na „Rodeo turneji“, vratili su se kući, zaigrali odbranu, dobili tri meča u nizu, protivnike spustili ispod 100 poena u proseku. Noćas je ceh platio Denver, koji je uspeo da se vrati sa -21, imao šansu da uđe u neizvesnu završnicu, ali su u poslednjih 16 sekundi promašili tri šuta, Jokić je pogrešio, Oldridž mu presekao pas i to je bio kraj nade Denvera.

Nagetsi su izgubili tri u nizu, Jokić je ubacio 22 poena, imao 10 skokova i 6 asistencija. Sada Nagetsi kasne dve pobede za vodećim šampionom. Džamal Marej je dao 25 poena za goste, kod Sparsa DeRozan 24, Oldridž 22.

Sakramento nije propustio zicer, slavili su protiv Niksa. Badi Hild je sa 24 poena vratio Kingse preko 50% uspešnosti, Bogdanović je ubacio 11 poena, imao 3 asistencije, nikako da namesti ruku. Bjelica je kao „šesti čovek“ odigrao oko 24 minuta, 8 poena, po 5 skokova i asistencija.

Na ulicama Sakramenta opet protesti, obezbeđenje je bilo vidljivo, sećate se, radi se o ubistvu Stefona Klarka, nenaoružanog tamnoputog momka koga je ubila policija. Tužilac nije podigao optužnicu, pa je grad na nogama, a Kingsi su se bojali da bi demonstranti mogli da uđu u dvoranu i prekinu meč.

Kingsi su i dalje ispod granice plej ofa, osim San Antonija dobili su i Klipersi i u gradskom derbiju najverovatnije eliminisali Lejkerse.

Naime, predvođeni sjajnim tandemo Galinari-Lu Vilijams (njih dvojica su postigla ukupno 44 poena za tim), Klipsi su dobili Lebrona i kompaniju, sada imaju sedam pobeda više i pet poraza manje od komšija, to se ne stiže.

Lejkersi su se raspali u poslednjih mesec dana, Rondo je napravio 32. tripl-dabl u karijeri, ali nije pomoglo. U poslednjih šest godina Klipersi su dobili sve serije protiv mnogo slavnijih i uspešnijih komšija, to se poklapa sa činjenicom da su Lejkersi pet godina bez doigravanja. Ne pomaže ni Lebron, 27 poena, ali moraće da prihvati da je ovo izgubljena sezona.

Ovo je bila noć iznenađenja, Pelikansi su uz 30 poena Džulijusa Rendla slavili u Juti, „Obrva“ Dejvis je dao 15, uz 11 skokova i dalje je na restriktivnim minutima.

Ipak, najveći šok je poraz lidera od Sansa. Posle Lejkersa, Kokoškov je uzeo skalp i Baksima, sjajna poslednja četvrtina Feniksa je prelomila meč. Adetokumbo je ubacio 21 poen, imao 13 skokova, ali je domaćin uspeo da stigne -10 u poslednjoj četvrtini i stigne do neočekivane pobede. Uz to, oni su slavili i u Milvokiju, pa su iako pretposlednjih tim lige, počistili ekipu sa najboljim skorom u NBA. Keli Obre Džunior je dao 27 poena, imao 13 skokova, Buker dodao 22. Da nastavi sa pobedama, Feniks će imati šansu u sredu kada im stiže najgori od najgorih, Niksi, koji su i matematički eliminisani iz plej of trke. Za Bakse je inače debitovao Gasol, Španac je za pet minuta ostao bez poena.

Luka Dončić je ubacio 16 poena, ali su Netsi rasturili Dalas, zaledili ih na -39 i prekinuli seriju od tri poraza. Vejd u oproštajnoj sezoni gura Majami ka plej ofu, dao je 14 od 23 poena u poslednjoj četvrtini, učestvovao u seriji od 12:2 koja je bila ključ u tesnoj pobedi domaćina. Na kraju je „deda“ Vins Karter zakuvao stvari sa par trojki, ali je pobeda ostala na Floridi. Majami je na deverom mestu poravnat sa Šarlotom, komšije iz Orlanda imaju pobedu više, prvi su iznad crte.

Rezultati:

LA Lejkers – LA Klipers 105:113
Sakramento – Njujork 115:108
Juta – Nju Orleans 112:115
Feniks – Milvoki 114:105
San Antonio – Denver 104:103
Bruklin – Dalas 127:88
Majami – Atlanta 114:113