KOKEZA: VERUJEM Luki Milivojeviću!

Dvojica iskusnih fudbalskih stručnjaka smatraju da je aktuelna situacija u reprezentaciji neodrživa i da je na čelnicima FSS da „preseku“.

Novi kvalifikacioni ciklus samo što nije počeo, a stanje u državnom timu daleko je od idealnog. Selektor Mladen Krstajić saopšteio je spisak igrača na koje računa za mečeve sa Nemačkom i Portugalom i na listu sa imenima igrača kojima se zamerio dodao još jedno ime.

Krstajić je procenio da u „A“ selekciji nema mesta za veznog fudbalera Herte Marka Grujića, navodeći da je bivši igrač Crvene zvezde odbio poziv u mladu reprezentaciju i da zbog te vrste neposlušnosti plaća ceh.

Na taj način Grujić se priključio grupi igrača koji ne mogu da računaju na poziv u državni tim dok je Krstajić na njegovom čelu, pa ne čudi što iskusni stručnjaci poput Milorada Kosanovića smatraju da je ovakvo stanje neodrživo.

„Strašno je šta se događa pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Predsednik Fudbalskog saveza Srbije mora da reaguje i preseče ovu haotičnu situaciju, jer je posle svega jasno da nema kompromisa“, kaže Kosanović u izjavi za „Informer“.

Trener kruševačkog Napretka i bivši selektor mlade reprezentacije Srbije i Crne Gore tvrdi da u slučaju sukoba na relaciji Luka Milivojević – Mladen Krstajić „ne mogu da postoje dve istine“.

„Ako je Mladen Krstajić u pravu za sve što priča, onda bi Kokeza trebalo javno da podrži selektora i kaže da su svim ovim momcima zauvek zatvorena vrata reprezentacije. Ako je istina ono što priča Luka Milivojević, onda bi selektor morao momentalno da bude smenjen, a s njim i još neki odgovorni iz FSS“, ističe Kosanović.

U slučaju Luke Milivojevića stvari su isterane na čistac jer vezista Kristal Palasa nije želeo da ćuti kada su o njemu iznošene određene tvrdnje od strane Milana Obradovića i Mladena Krstajića.

„Verujem Luki. Poznajem ga, dobar je momak i ne verujem da bi bez povoda i jakih argumenata optuživao selektora da laže. I to sve da uradi ovako javno. To su reprezentativci, igrači o kojima se piše u celom svetu. Ovo što se sad dešava sramota je svih nas i zato bi neko morao da prekine taj cirkus“, poručuje Milorad Kosanović.

Sa mišljenjem trenera Napretka slaže se i Dragoslav Stepanović. ‘Stepi’ tvrdi da ovakvo stanje šteti atmosferi u timu i loše utiče na ostale igrače.

„Kako selektoru i svima u FSS nije jasno da sve ovo iritira ostale igrače. Zbog Krstajića neće da igra pet ili šest prvotimaca, to je katastrofa. Ovo je situacija ili-ili i mora da se reši do početka kvalifikacija“, poručuje Stepanović.

Za razliku od Milorada Kosanovića, Dragoslav Stepanović smatra da ovu situaciju treba da razreši direktor reprezentacije Darko Kovačević koji bi trebalo da kaže da li se „A“ selekcija odriče grupe nepoželjnih igrača ili selektora.