TRENER ATLETIKA: Ronaldo je najbolji na svetu!

Bez obzira što je sa druge strane stajao Juventus., teško je Čolo Simeonea mogao da zamisli da mu ni rezultat 2:0 neće biti dovoljan da u revanšu overi plasman u četvrtfinale Lige šampiona. Ali desilo mu se…

Njegov Atletiko nije bio ni senka ekipe koja je hrabro napala i slomila Juventus pre tri nedelje. Završili su meč bez šuta u okvir gola. Zasluženo su eliminisani. Kao glavni krivac je označen baš Simeone koji nije uspeo da probudi svoju ekipu kada je Juventus stegao obruč…
„Juventus je bio bolji. Imali smo šansu kada je Morata šutirao glavom i ništa više. Juventus nas je kontinuirano pritiskao i gurao nas u naš šesnaesterac. Zato smo morali da budemo defanzivni. Moram da čestitam Juventusu jer su napadali jako dobro. Odradili su bolji posao i zaslužili ovu pobedu. Istina, i mi smo pravili greške, ali oni su bili bolji taktički i na „druge lopte“. Juventus je igrao na sličan način kao mi u prvoj utakmici. Mi smo se mučili i oni su zasluženo u četvrtfinalu“, rekao je Simeone posle meča.

Mnogi u Španiji su sinoćnji meč ocenili kao najgori u Simeoneovom trenerskom mandatu.
„Ne mislim da je ovo bila naša najgora utakmica, niti da nam je nedostajalo karaktera. Jednostavno su bolje igrali i moramo da im čestitamo. Dobro smo izgurali poluvreme i imali veliku šansu u finišu, ali nismo uspeli da pružimo dovoljno u drugom poluvremenu. Nismo mogli da im pariramo“.

On je nastavio sa nizom pohvala na račun Juventusa…
„Juventusova najveća snaga je ta njihova sposobnost da pritisnu rivala. Iako smo dobro izbegavali taj njihov presing, nismo bili dobri na „druge lopte“. Želim da budem jasan: Nismo ispali što smo bili loši, već što je Juventus bio dobar. Kada se to desi, moraš da skineš kapu pred protivnikom“.

Prokomentarisao je i gest Kristijana Ronalda na kraju…
„Kristijano je najbolji igrač na svetu, on je sposoban za ovakva izdanja u velikim utakmicama. Video je šta sam ja uradio na Metropolitanu i poput mene je želeo da iskaže svoj karakter“.