SVETSKA RANG LISTA: Zvezda DALEKO ISPRED Dinama i Partizana!

Crno-beli ni u prvih 200 posle razočaravajućih godinu dana koje imaju iza sebe

Po ugledu na teniski ATP i WTA „renking“ postoji fudbalski pandan rezultata ekipa za dati period koji se može pronaći na relevantnom sajtu „clubworldranking.com“, a koji boduje klubove po učinku za prethodne 52 nedelje (otprilike godinu dana).

Na najnovijoj listi prvi je River Plejt, aktuelni osvajač Kopa Libertadores i Super kupa Argentine, što će reći da je tim Marsela Galjarda trenutno najbolji na svetu, sa čime se, naravno, mnogi neće složiti.

Tek iza Rivera su tri najbolja španska kluba, Real Madrid je na drugom mestu, Barselona je treća, a više od 2.000 bodova u zaostatku za vodećim triom je Atletiko Madrid.

Na petom mestu je brazilski Palemiras, šesta je Boka Juniors, a od sedmog do devetog mesta pozicionirani su evropski „teškaši“ Juventus, Bajern i Sevilja.

Drugi brazilski klub u prvih 10 je Gremio.

Na listi 100 najboljih klubova na svetu nema nijednog iz naše zemlje, međutim Zvezda je najbolje rangirana sa ovih prostora, a tu mislimo i na region bivše države – na 126. mestu.

Definitivno je ovakvom plasmanu doprinela više nego zapažena evropska sezona, ali i pobednička serija „bez kraja“ u domaćem šampionatu.

Podseetimo da su crveno-beli bez poraza u Superligi 52. utakmice.

Partizan je u strmoglavom padu, pa je i „renking“ crno-belih adekvatan aktuelnom trenutku, tek 203. su vicešampioni Srbije na ovoj listi.

Zagrebački Dinamo igra sezonu iz snova, međutim za „Modre“ je rezervisana 182. pozicija na listi najuspešnijih klubova za poslednjih godinu dana.