LALATOVIĆ STAO NA STRANU PARTIZANA: Lalatović iznenadio GROBARE?!

Trener Radničkog smatra da se njegov tim ne plaši

Trener Radničkog iz Niša, Nenad Lalatović održao je konferenciju za novinare pred derbi utakmicu 25. kola Superlige Srbije protiv Partizana. Tom prilikom je poručio da se nada da će svaki navijač Partizana doći na utakmicu, na kojoj je besplatan ulaz, kao i da se niko iz Radničkog na plaši duela u Humskoj.

– Očekujem da utakmica bude fer sportska i maksimalno korektna i sa naše strane će to i biti, a oni tamo neka znaju da ih se ne plašimo, da smo puni samopouzdanja i da nas atmosfera, besplatan ulaz i pozivi njihovih novinara ne plaši ni mene ni moje igrače. Cenim i poštujem igrače Partizana, posebno Batu Mirkovića, sa kojim sam privatno jako dobar.

– Voleo bih da svaki navijač Partizana u Srbiji sutra dođe na utakmicu. Neka dođe 30.000 navijača Partizana da ulepšaju utakmicu. Nadam se da će tu biti i naših jedno 500 – 1.000 i da se suočimo s njima da vidimo gde smo šta smo, jer su nas mnogo omalovažavali, nazivali su nas Crvena zvezda 2, Obilić dva. To je lepo kad nas porede sa Obilićem, Obilići su hrabri, a moji momci su hrabri, sve to nam prija.

– Mi nemamo nikakav pritisak, bežimo im 8 bodova. Njihove vrline i mane znamo, daćemo sve od sebe da se pred Partizanovom publikom pokažemo u pravom svetlu i da se vratimo neporaženi u Niš. Mi ćemo dati sve od sebe da kao drugoplasirani tim osvojimo sva tri boda. Oni su nas sigurno dobro analizirali, znamo da su pričali da im je ovo najbitnijia utakmica.

– Rikardo zarađuje 400.000 godišnje, Stojke na golu pola miliona, samo ta dva igrača zarađuju godišnje koliki je budžet Radničkog i za igrače i za ceo stručni štab – napomenuo je Lalatović.

Ali i pored izazova da se ne plaši Partizana i njegove publike, Lalatović je oduševio navijače kada je u pitanju izjava o Zoranu Mirkoviću i eventualnoj kazni koju bi mogao da dobije zbog koškanja na derbiju.

– Nisam video da je Bata Mirković išta loše uradio, kamoli nešto da bi bio suspendovan. Bila bi najveća nepravda srpskog fudbala i ovog prvenstva da se kazni Mirković. Odigrao sam puno derbija i vodio dva kao trener, oni ljudi koji to nisu doživeli ne mogu da znaju šta znači ući u tunel stadiona Partizana, ili Crvene zvezde.

– Emocije su prejake. Bata je možda odgurnuo nekoga, ali ne bi bilo pravedno da igrači Partizana ostanu bez trenera. Iz sveg srca želim da ne dođe do toga i lično molim FSS i gospodina Žarka Stevanovića kome sam trn u oku i ko najviše voli da me kažnjava – rekao je Lalatović.