PONOVO DRAMA U ZAVRŠNICI: Marinković imao šut za POBEDU?!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan 70:68 u još jednoj dramatičnoj završnici košarkaškog „večitog“ derbija.

U još jednom tvrdom i napetom derbiju ekipe su igrale dobro u talasima, smenjivale su se u vođstvu, ispuštale po +8, pa je opet odlučila jedna lopta.

Zvezda je stekla +4 pred poslednji minut, ali Jaramaz trojkom preokreće na 68:66. Potom Reglend poravnava, a nakon greške Jaramaza dobija dva slobobna pred poslednjih deset sekundi.

Pogađa oba i Partizan kreće u poslednji napad. Akcija je išla na Lendejla, koji se udaljio od koša pa je dodao loptu Pejdžu, a on promašuje za tri poena.

Odmah faulira Riversa koji zamalo postaje tragičar. Promašuje oba penala, a loptu četiri sekunde pre kraja hvata Marinković, najbolji igrač Partizana na ovom meču.

On se zaleće ka košu, odlučuje da ide na polaganje umesto da šutira trojku, vreme ističe i Zvezda slavi pobedu, drugu u ABA ligi nad Partizanom ove sezone.

Crno-beli su propustili da kazne kiks Cedevite i u poslednja dva kola se bore za drugo mesto, sada su najbliži četvrtoj poziciji i duelu sa Zvezdom u polufinalu plej-ofa.

Zvezdu je do 19. pobede u ABA predvodio Džo Reglend sa 18 poena uz 5 asistencija, a sjajan je u reketu bio Majkl Odžo sa 16 poena (četiri zakucavanja) i 9 skokova.

Dvocifren učinak imali su još Bili Beron sa 12 i Branko Lazić sa 10 poena. Samo šestorica igrača Zvezde su postigla koševe na ovom meču.

Najefikasniji u timu Partizana su sa po 13 poena bili tragičar Vanja Marinković i Džok Lendejl koji je imao i 6 skokova, dok je 12 dodao Ognjen Jaramaz.

Marinković je deset poena ubacio u prvom poluvremenu, u drugom je „nestao“. Podbacili su Aleks Renfro sa osam, te Markus Pejdž sa tek 4 poean (0/5 trojke), uz isti broj asistencija.