OGLASIO SE DONALD: Ovo NIKO nije ZNAO!

Ovo nikome do sada nije priznao.
Osim što je prošlog leta napustio Marakanu sa osvojenom titulom šampiona Srbije, Mičel Donald je ušao u istoriju Crvene zvezde kao stranac sa najviše odigranih utakmica u klubu iz Ljutice Bogdana.

Sa dva pehara nacionalnog prvaka, bivši kapiten crveno-belih se otisnuo u tursku Malatju, a tokom boravka u rodnoj Holandiji otkrio je lokalnim medijima da nikada nije imao problem sa navijačima najvećeg rivala Partizana.

– Ne, nikada. Kada igraš dobro, sve ide kako treba. Naravno, dobijao sam poruke od Partizanovih navijača, gde su mi pisali da igram u pogrešnom klubu. Ali, čak ni sa njima nije bilo problema, već samo poštovanje. Sve polazi od toga što i ja njih poštujem, taj osećaj je obostran. Nebitno je koju boju izaberete, na kraju svi volimo istu igru – fudbal. Svi volimo normalnu atmosferu – ispričao je Donald holandskim medijima.

https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/396/micel-donald.jpg

Donald se potom osvrnuo i na utiske o Večitom derbiju, igrao je Holanđanin velike mečeve i u Rusiji, odakle je stigao na stadion „Rajko Mitić“, ali nikada ništa slično nije doživeo do dolaska u Beograd.

– To je nešto najluđe i najlepše što sam doživeo. Neverovatno je iskustvo bilo kada sam igrao prvi večiti derbi. Pred utakmicu smo svi bili u karantinu u hotelu. U jednom trenutku nisam čuo apsolutno ništa napolju. Ustao sam, sklonio zavese i nikoga nisam video na ulici, jer je bila zatvorena. Sledećeg dana sam ostao u čudu kada sam video koliko policije ima na sve strane. Nikada nisam video toliko policajaca na jednom mestu. Bio sam u šoku – kaže Mičel Donald.

Nekadašnjeg đaka Ajaksove škole najvoše je iznenadila blizina stadiona dva najveća srpska kluba.

– Često možete da čujete priče o tučama navijača i prozivkama. Ali, zamislite da na razdiljini od 500 metara imate stadione Ajaksa i Fejnorda. Šta biste dobili. Naravno, sve izmakne kontroli. Zvezda ima ogroman stadion, a na njemu je veliki broj policajaca. Uz vas su bukvalno u trenucima kada ulazite na teren. Atmosfera na stadionu je zastrašujuća za gostujuće igrače – istakao je Donald i tom prilikom napomenuo Holanđanima da je Zvezda najbolja u Srbiji i da se kod nje uvek gleda kvalitet.